Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 2 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze vliegtuiglimousine mag de openbare weg op en is te koop

Deze vliegtuiglimousine – genaamd de Learmousine – is een krankzinnig vehikel, maar mag in Amerika gewoon op de openbare weg rijden. De wagen is nu te koop.

De limousine kwam in 2019 voor in een aflevering van Ridiculous Rides. De eigenaar wilde er destijds minimaal 5 miljoen dollar voor hebben. Dat blijkt alleen iets te veel gevraagd.

Niet het beoogde bedrag

Mecum Auctions nam het voertuig al eerder mee naar een veiling, maar de knalrode bolide werd niet verkocht. De veilingsite gaat het nu weer proberen. Winst zal de eigenaar waarschijnlijk niet meer maken.

Learlimo, vliegtuiglimousine
(Afbeelding: Mecum)

De totale productiekosten van de auto liggen volgens de eigenaar rond je 1 miljoen dollar. Er is in de vliegtuiglimousine dan ook op niets bezuinigd.

Veel donorauto’s nodig voor deze vliegtuiglimousine

Onderdelen van vier verschillende auto’s en een vliegtuig werden gebruikt om het voertuig te bouwen. Echter waren alleen donorvoertuigen niet genoeg.

Het skeletframe van de limousine is zelfontworpen en ook de wielen zijn uniek voor dit voertuig. Dan de aandrijving. Achterin vind je een 8.1 liter V8 van een Chevrolet Vortec. Deze motor levert 400 pk en zorgt ervoor dat de 5.443 kilogram zware bolide een topsnelheid van 160 kilometer per uur kan halen.

Learlimo, vliegtuiglimousine
(Afbeelding: Mecum)

De straalmotoren aan de zijkant dragen niet aan bij aan het vermogen van vliegtuiglimousine. De units zijn evenals de bagageruimtes aan de zijkant voorzien van grote speakers. Ook het interieur beschikt over een uitgebreid geluidssysteem.

Een échte limo

Dat geluidssysteem zit gekoppeld aan een 42 inch televisie. Daarnaast vind je in het interieur LED-verlichting, die door de vliegtuigvorm van de limousine met de hand gemaakt moest worden.

Learlimo, vliegtuiglimousine
(Afbeelding: Mecum)

Er is in de vliegtuiglimousine plaats voor acht passagiers en een bestuurder (de autopilot). De bestuurder heeft door de camera’s goed overzicht van wat er rondom het voertuig gebeurt, al zal manoeuvreren in een krappe stad geen makkelijke opgave zijn.

Dankzij deze feature in de Audi Q4 E-Tron mis je nooit meer een afslag

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.