Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 1 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Mondkapje helpt ook tegen hooikoorts: 5 stijlvolle exemplaren

Of je nou voor of tegen dat verplichte mondkapje bent, het heeft hoe dan ook een bijkomend voordeel. Uit onderzoek blijkt dat een gezichtsmasker helpt tegen hooikoorts. Vijf stijlvolle exemplaren om te shoppen.

Steeds meer bomen en planten komen in bloei, pollen vliegen gewillig door de lucht. Dat betekent voor veel hooikoortspatiënten een loopneus, rode ogen, een kriebel in de neus en vooral veel niezen. Vooral dat laatste is een symptoom waar we in coronatijden nogal huiverig voor zijn.

Hooikoorts en mondkapjes

Toch kan de huidige situatie, en dan vooral het dragen van mondkapjes, volgens de New York Times ook goed nieuws zijn voor mensen met hooikoorts. Uit onderzoek blijkt dat het dragen van een mondkapje ervoor kan zorgen dat je minder klachten hebt.

Een mondkapje gaat er natuurlijk niet voor zorgen dat al jouw hooikoortsklachten verdwijnen, maar het heeft zeker wel invloed op de hoeveelheid pollen die je inademt. En wanneer er minder pollen in jouw mond en neus terecht komen, is de kans op allergieklachten ook minder.

Heb jij normaal gesproken veel last van hooikoorts? Probeer dan eens een mondkapje als je buiten bent. Een ding is zeker, niemand zal je op dit moment raar aankijken, dus het is de perfecte tijd om het uit te proberen.

5 zwarte mondkapjes in strijd tegen hooikoorts

De meeste mannen geven de voorkeur aan een zwarte mondkapje, dus we zijn op zoek gegaan naar zwarte en sportieve exemplaren die ook nog eens een beetje betaalbaar zijn.

Loop je liever rond met een exclusiever exemplaar, dat je niet zo snel bij een ander ziet? Hier delen we tien stijlvolle mondkapjes van modemerken en designerlabels.

1. Adidas

De mondkapjes van Adidas worden verkocht in verschillende maten en zijn op dit moment in de aanbieding: je betaalt €12,60 voor drie stuks. Support je liever dochterbedrijf Reebok, dan koop je jouw mondkapje hier voor hetzelfde geld.

zwart mondkapje adidas tegen hooikoorts
(Afbeelding: Adidas)

2. Puma

Dit zwarte mondkapje van Puma is verstelbaar, dus hij zal niet zo snel van je neus afzakken. Je koopt ze per twee voor €9,95.

zwart mondkapje puma tegen hooikoorts
(Afbeelding: Puma)

3. Under Armour

We hebben het al eerder over de mondkapjes van Under Armour gehad. Dit mondkapje bestaa uit drie lagen en is speciaal gemaakt om mee te sporten. Het gezichtsmasker is wat duurder, maar je weet wel zeker dat je er veilig mee kunt sporten.

Op de Nederlandse Under Armour website is het nog niet te bestellen, maar bij op Zalando wel.

Hardlopen met mondkapje? IC-arts bewijst met zuurstofmeter dat het kan

zwart mondkapje under armour tegen hooikoorts
(Afbeelding: Under Armour)

4. Gymshark

Ook Gymshark biedt een zwart mondkapje tegen virussen en hooikoorts. Net als veel andere mondkapjes in dit artikel is het een simpel exemplaar met het Gymshark-logo op de zijkant. Het mondkapje is verkrijgbaar in de maten S en L, en je scoort er twee voor €10. Ook deze mondkapjes zijn verstelbaar.

zwart mondkapje gymshark tegen hooikoorts
(Afbeelding: Gymshark)

5. Tommy Hilfiger

Dit mondkapje van Tommy Hilfiger is eigenlijk marineblauw en dat maakt het nét iets specialer dan de zwarte mondkapjes in dit rijtje. Je betaalt er €15 per stuk voor.

zwart mondkapje tommy hillfiger tegen hooikoorts
Tommy Hillfiger)

Mondkapje dragen zonder beslagen bril? Chirurg deelt gouden tip

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.