Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 1 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de vijf slechtste 1 aprilgrappen van automerken

1 aprilgrappen. Je houdt ervan of je vindt het niets. Autofabrikanten gebruiken deze flauwe dag in ieder geval als marketingstunt.

Hoewel er soms best wat tijd in het maken van de 1 aprilgrap is gestoken, zijn de meeste grappen nogal doorzichtig. Dit zijn vijf van de slechte grappen van automerken.

De 5 slechtste 1 aprilgrappen van automerken

1. Volkswagen wordt Voltwagen

De Amerikaanse tak van Volkswagen liet weten haar naam te veranderen naar Voltswagen. Hoewel veel media in de grap van het bedrijf trapten, werd al snel duidelijk dat het bedrijf gewoon Volkswagen blijft heten.

2. Volkswagen WaterPolo

Maar niet alleen de Amerikanen proberen ons voor de gek te houden. Ook de Nederlandse tak van Volkswagen houdt wel van een 1 aprilgrap.

In een Instagram-bericht liet Volkagen Nederland weten een nieuwe Volkswagen WaterPolo op de markt te brengen. In het bericht zien we een boot met de daklijn van een Polo. Opvallend is dat zelfs de koplampen in de neus zitten.

3. BMW plaatst vanaf 2022 geen knipperlichten meer

Ook BMW M maakt een voor de hand liggende 1 aprilgrap op Instagram. De sportlijn van BMW laat weten geen knipperlichten meer te plaatsen vanaf 2022. “Er is geen ruimte voor onderdelen die toch niet gebruikt worden”, aldus de autobouwer.

Hoewel ‘Duitsers geen grappen maken”, komt ook de derde 1 aprilgrap van een Duitse autofabrikant. En de vierde ook.

4. Porsche’s 1 aprilgrap-lak

Porsche liet via YouTube weten een nieuwe lak te introduceren. De kleur zou moeten lijken op roestig staal. Met behulp van een nieuw ontwikkeld oxiderend lakproces kan een gloednieuwe Porsche een roestige en afgebladderde lak krijgen.

Volgens Porsche is deze lak de toekomst van het individualiseren, maar ook dit is vermoedelijk een 1 aprilgrap.

5. Dacia stuurt Dustar de ruimte in

We kennen natuurlijk allemaal de Dacia Duster, maar nu beweert Dacia ook met Dustar te komen. Dustar is de naam van het programma waarmee het merk mensen naar de ruimte wil sturen, zoals Elon Musk met SpaceX echt wilt doen.

Het merk stuurt zelfs al een miniatuur Duster de ruime in en laat weten dat Dustar het eerste betaalbare ruimteprogramma wordt.

Dacia Spring met afstand de goedkoopste elektrische auto

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.