Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 11 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Dankzij deze feature in de Audi Q4 E-Tron mis je nooit meer een afslag

De Audi E-tron GT staat nog niet eens in de Nederlandse showrooms, of de Duitste autobouwer komt alweer met een nieuwe elektrische auto. Maak kennis met het eerste volledig elektrische model uit de Q-serie: de Audi Q4 E-tron.

Zo onthult Audi opnieuw een elektrische auto, maar deze is wel anders dan de E-tron modellen die we al kennen. De nieuwe Q4 staat bijvoorbeeld op een ander platform en heeft een aantal functies die we voorheen nog niet zagen.

Eerste Audi op MEB-platform

De Q4 E-tron is de eerst Audi die het MEB-architectuur – het modulaire platform voor elektrische Volkswagens – gebruikt. Daarnaast beschikt de Audi Q4 E-tron over technische snufjes die zijn broertjes niet hebben.

Op het stuurwiel – met nieuw design en opvallend geïntrigeerd logo – vinden we geen fysieke knoppen, maar vlakke toetsen met haptische feedback. Kijken we over dit stuur heen dan zien we een head-up display die zijn tekens aanpast aan de ‘echte wereld’. Je kunt dit vergelijken met AR.

(Afbeelding: Audi)
2022-audi-q4-e-tron-80
(Afbeelding: Audi)

Navigatiesymbolen kunnen zo op de weg weergegeven worden, waardoor een afslag missen bijna onmogelijk wordt. Ook hulpsystemen die bijvoorbeeld de fysieke afstand tot de voorganger meten, vinden hun weg naar de voorruit. Hierdoor hoef je minder vaak je ogen van de weg te houden.

De Audi Q4 E-tron heeft grootste Audi-scherm ooit

Doe je dat wel dan zie je het grootste touchscreen ooit in een Audi. Deze is standaard 10,1-inch groot. Dat lijk ons genoeg schermruimte voor alle informatie die je nodig hebt. Toch komt er ook nog een grotere optie. Aan het einde van het jaar kun je optioneel voor een display kiezen dat nog eens 1,5 inch groter is.

Audi RS E-tron GT getest: is dit de dikste elektrische auto tot nu toe?

Fijn al die schermoppervlakte, maar in het SUV-segment draait het ook om de laadinhoud. Met alle zitrijen omhoog is er 520 liter aan spullen mee te nemen. Klap je de achterbank plat dan ontstaat er een bagageruimte van 1490 liter.

(Afbeelding: Audi)

Ook binnen handbereik is er voldoende opbergruimte in de Audi Q4 E-tron . Door een ‘jumbobox’ te plaatsen tussen de voorstoelen en grote bekerhouders in de voorste deurpanelen zijn ook kleinere voorwerpen goed op te bergen. Deze elektrische Audi is dus zeer geschikt als gezinsauto.

Ook een cabrio te bestellen

De Audi Q4 E-tron komt in de tweede helft van 2021 op de markt. Naast de SUV kunnen we ook een Sportback en cabrio verwachten. De Sportback zien we dit jaar zelfs nog bij de dealer staan.

Audi, E-tron, Q4, Elektrische, Auto, EV
(Afbeelding: Audi)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.