Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 11 mrt 2021
Leestijd: 5 minuten

De top 10 allerbeste films op Disney+ (en Star) volgens IMDb

Disney+ is sinds februari honderden nieuwe films en series rijker dankzij de introductie van Star. Dat is een gloednieuwe contenthub op de streamingdienst, met daarin films van onder andere 20th Century Fox. We maken de balans opnieuw op: dit is de nieuwe top 10 beste films op Disney+ volgens IMDb.

Disney+ introduceert Star

Door Star concurreert Disney opeens rechtstreeks met Netflix. Star bevat namelijk ook films voor volwassenen, waaronder titels als Deadpool en Alien. Geen films voor het hele gezin dus.

Deze week op Disney+: 315(!) nieuwe series en films voor volwassenen

Beste films volgens IMDb

We maken de balans opnieuw op: wat zijn na de introductie van Star de allerbeste films op Disney+? We zetten de top 10 op een rijtje, op basis van IMDb-scores.

10. Piper

We trappen af met de nummer 10, een film die je niet direct zou verwachten. Piper is een korte film van Pixar, die slechts zes minuten duurt. In die paar minuten weet de legendarische animatiestudio een aandoenlijk verhaal te vertellen dat je daarna direct met anderen wilt delen. En vergeet de oogstrelende animatie niet! Überhaupt is dat heerlijk aan Disney+: je kunt talloze korte films van Pixar streamen. Vrijwel zonder uitzondering fantastische tussendoortjes.

IMDb-score: 8.4

9. Coco

We blijven even bij Pixar, want Coco uit 2017 is ook een dijk van een film. Het is niet een Cars of Nemo, waarvan je overal merch ziet liggen, maar onderschat dit pareltje niet. We volgen Miguel, die al van jongs af aan een muzikant wil worden. Helaas is muziek al generaties uit zijn familie verbannen. Een achtbaan van een avontuur in onder andere het kleurrijke Dodenrijk, vol muziek.

IMDb-score: 8.4

8. Alien

Ondanks de introductie van Star domineren toch films voor het hele gezin de top 10 van allerbeste films op Disney+. Dat krijg je met al die legendarische animatiefilms. Gelukkig zijn er uitzonderingen, waaronder Alien. Dit meesterwerk van Ridley Scott staat nog steeds als een huis. De bemanning van een ruimteschip ontdekt mysterieuze cocons in een ander neergestort ruimteschip. De rest is geschiedenis. Niet een film die je met je kinderen kijkt, maar oh wat goed!

IMDb-score: 8.4

7. Avengers: Endgame

Ja, ook deze film scoort een 8.4 op IMDb. Avengers: Endgame is de epische climax van meer dan tien jaar aan Marvel-films. De superheldengroep probeert voor een laatste keer voor goed af te rekenen met Thanos, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Wist je trouwens dat Endgame op het moment van schrijven verslagen dreigt te worden als grootste film ooit?

IMDb-score: 8.4

6. Avengers: Infinity War

Tja, als je dan toch Endgame gaat kijken, dan kun je net zo goed je filmavond compleet maken met Avengers: Infinity War. Een film die de climax van het Marvel Cinematic Universe aftrapte. Na jaren aan hints, subtiele verwijzingen en post-credits scènes betreedt de schurk der schurken het strijdtoneel: Thanos.

IMDb-score: 8.4

5. WALL·E

Voor het geval je het je afvroeg: nee, het is geen foutje, elke film tot nu scoorde simpelweg een 8.4 op IMDb. Ben je al het bloedserieuze superhelden-gedoe even zat? Dan is WALL·E een fantastische film om mee bij te komen. We gaan naar 2185. De mensheid heeft de compleet verpeste en vervuilde aarde verlaten. Robot WALL·E is achtergebleven. Hij doet al 700 jaar zijn ding, tot opeens de hypermoderne robot EVE arriveert, die voor de mensheid uit moet gaan zoeken of een terugkeer mogelijk is.

IMDb-score: 8.4

4. Hamilton

De top 10 beste films op IMDb zit in ieder geval boordevol afwisseling. Op de vierde plek treffen we Hamilton aan, een musicalregistratie. Genie Lin-Manuel Miranda vertelt het verhaal van een van Amerika’s belangrijkste stichters, Alexander Hamilton. In plaats van een saaie geschiedenisles maakte hij er echter een aanstekelijk hip-hop-avontuur van. Het resultaat? Één van de grootste musicals, ooit.

IMDb-score: 8.5

3. The Lion King

Niet alleen Pixar scoort flink, ook Disney’s eigen studio heeft natuurlijk vooral in de jaren negentig pareltje na pareltje afgeleverd, vooral dankzij animatie-koning Jeffrey Katzenberg. Later vertrok hij na slaande ruzie bij Disney en richtte hij Dreamworks Animation op, waarmee hij direct concurreerde met zijn voormalige uitgever. Maar eerst leverde Katzenberg nog The Lion King af. Een animatiefilm die vele, vele, vele malen beter is dan de recente live-action remake. Iets wat waarschijnlijk niemand zal tegenspreken. Een klassieker!

IMDb-score: 8.5

2. Star Wars: A New Hope

De film waarmee het allemaal begon: Star Wars: A New Hope, uit 1977. Zonder deze film hadden we The Mandalorian niet gehad, en had Hollywood er waarschijnlijk compleet anders uitgezien. De practical effects waren destijds niet alleen baanbrekend, maar zorgen anno 2021 ook voor een warm en ‘echt’ gevoel waar veel moderne kille films veel van kunnen leren.

IMDb-score: 8.6

1. Star Wars: The Empire Strikes Back

Ook de eerste plek is in handen van Star Wars. The Empire Strikes Back is, als je op de IMDb-scores afgaat, de allerbeste film op Disney+. Als we de balans opmaken, dan moet je eigenlijk concluderen dat de introductie van Star weinig in de top 10 heeft veranderd. Zoom wat verder uit en je ziet wel tig pareltjes die je opeens op Disney+ kunt streamen.We hebben een lijstje met aanraders voor je klaar staan.

IMDb-score: 8.7

5 topfilms die je vanaf nu op Star van Disney+ kijkt

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.