Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 11 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

City of Lies: Johnny Depp maakt comeback met beroemde moordzaak

Johnny Depp jaagt op de moordenaar van The Notorious B.I.G. in City of Lies, een thriller die na drie jaar eindelijk uitkomt. Check de nieuwe trailer!

Het was afgelopen dinsdag 24 jaar geleden dat Biggie Smalls werd doodgeschoten, toevallig ook op 24-jarige leeftijd. Oftewel, The Notorious B.I.G, de legendarische rapper die de jaren negentig domineerde.

Wie vermoorde Biggie Smalls?

Hij is weer even helemaal terug. Netflix bracht onlangs een documentaire over hem uit, genaamd Biggie: I Got a Story to Tell. Middels nooit eerder vertoonde (privé)beelden maakten fans op intieme wijze kennis met het icoon.

Het levert een fascinerende documentaire op, ondanks het feit dat de makers een aantal controversiële delen van zijn leven achterwege laten. Heb je na het zien van die Netflix Original trek in meer?

Johnny Depp in City of Lies

Dan hebben we goed nieuws voor je. Na letterlijk jaren op de plank te hebben gelegen komt op 9 april alsnog City of Lies uit. Dat is een thriller met Johnny Depp in de hoofdrol, die als detective de moord op The Notorious B.I.G. onderzoekt.

Regisseur Brad Furman, die je kunt kennen van het ondergewaardeerde The Lincoln Lawyer, was in 2017 al klaar met het filmen van City of Lies. Mede door al het recente gedoe rondom Johnny Depp en Amber Heard werd de film echter meermaals uitgesteld. Gooi daar de huidige pandemie bovenop en here we are, in 2021.

Maar goed, dan heb je ook wat. Met onder andere Shea Whigham, Toby Huss, Kevin Chapman en Peter Greene heeft Furman een solide cast verzameld.

Complot?

Depp speelt Russell Poole, de vastberaden LAPD-detective die bijna 20 jaar heeft geprobeerd de moord op te lossen. Oscar-winnaar Forest Whitaker speelt de hoofdrol als Jack Jackson, een journalist die samen met Poole op zoek gaat naar de waarheid.

Samen onderzoeken ze waarom de zaak na al die jaren nog steeds niet is opgelost – en waarom een geheime afdeling van de LAPD schijnbaar van plan is om dat zo te houden.

Boek en release

Een fascinerende premisse. Als City of Lies matig uitpakt, dan hebben we altijd het boek nog waarop de film is gebaseerd, van Randall Sullivan. Voor de liefhebbers: dan hebben we het over LAbyrinth.

City of Lies komt 9 april on demand uit. Je kunt de thriller vanaf dan dus huren of aanschaffen via je favoriete online filmboer.

Disney+ verslaat Netflix met ’s werelds best bekeken serie

City of Lies Johnny Depp Notorious B.I.G.
🎇 (Afbeelding: Roadshow)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.