Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Games 11 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

PlayStation 5 misgelopen? Coolblue komt binnenkort met herkansing

Deze week ontvangen 1.600 Nederlandse gamers goed nieuws van Coolblue. Zij zijn uitgeloot en mogen een PlayStation 5 bestellen bij de welbekende webwinkel. Helaas zijn er ook honderdduizenden gamers die een ‘helaas’ mailtje ontvingen. Gelukkig bevat ook dat bericht een positieve noot.

In de mail laat Coolblue weten dat de volgende lading PlayStation 5 consoles al onderweg is. Voorheen waren retailers vaak mysterieus als het gaat om aantallen en levertijden, maar dat is nu niet het geval. Coolblue laat weten dat er over twee weken 800 PS5’s gaan binnenkomen. Ook staat in de mail omschreven hoe je hier kans op maakt.

Coolblue eerlijk over voorraad

Dat is heel weinig, want je hoeft letterlijk niks te doen. Zodra de pallet vol PlayStation 5 consoles het magazijn inrolt, gaat Coolblue opnieuw een willekeurige selectie maken uit de inschrijvingen. De webwinkel laat je vervolgens persoonlijk weten of je dit keer wel uitgeloot bent. Mocht je nog niet ingeschreven staan, maar wil je wel graag de PlayStation 5 in huis halen? Lees dan hier wat je moet doen om kans te maken.

De kans dat je over twee weken met Coolblue aan de lijn hangt is overigens niet al te groot. Volgens de webwinkels zijn er nog steeds zo’n 300.000 mensen geïnteresseerd in de PlayStation 5. Zelfs als je geen ster bent in kansrekening, begrijp je dat een lading van 800 PS5’s niet heel veel zoden aan de dijk zet. Het is daarom verstandig om je kansen te spreiden en ook andere winkels in de gaten te houden.

PlayStation 5 scoren blijft lastig

Helaas is dat nog niet zo gemakkelijk, want de meesten zijn lang niet zo transparant als Coolblue. Veel webwinkels houden de kaken stijf op elkaar zodat je op het geruchtencircuit bent aangewezen om te weten waar de PlayStation 5 weer op voorraad is. Zo was hij vorige week opeens weer beschikbaar bij Bol.com.

Analist legt haarfijn uit waarom je voorlopig nog geen PS5 kan kopen

Bol.com lijkt qua leveringen redelijk gelijk te lopen met Coolblue, dus het is verstandig om ook deze blauwe webwinkel in de gaten te houden. Dat is gelukkig best eenvoudig, want je kunt een alert instellen. Je krijgt dan meteen bericht wanneer de PlayStation 5 weer te bestellen is. Dus klik snel hier en zorg dat je de volgende levering niet weer misloopt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.