Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 16 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

The Notorious B.I.G.: Netflix verrast met docu over legendarische rapper

Netflix gaat in de bijzondere wereld van The Notorious B.I.G. duiken, middels nooit eerder vertoonde beelden en interviews.

Het zal weer even wennen worden als Hollywood weer op gang komt en de bioscopen open gaan. Wat films betreft is het immers heel normaal om na de eerste trailer nog een half jaar of zelfs veel langer te moeten wachten tot ie uitkomt.

Biggie: I Got a Story to Tel

Nu we vooral afhankelijk zijn van streamingdiensten worden we verwend. Neem bijvoorbeeld Netflix: de streamingdienst onthult regelmatig nieuwe films, series en documentaires die vervolgens ook binnen een maand daadwerkelijk uitkomen. Ideaal.

Dat geldt ook voor Biggie: I Got a Story to Tell, een documentaire over niemand minder dan The Notorious B.I.G. Oftewel, Biggie Smalls, de legendarische rapper die de jaren negentig domineerde. Netflix gaat in de documentaire de opkomst van de rapper verkennen, van zijn jeugd in Brooklyn en zijn dood twintig jaar geleden tot zijn blijvende impact op de muziekindustrie.

Disney+ verslaat Netflix met ’s werelds best bekeken serie

Nieuwe beelden en grote namen

Het is niet de eerste docu over het leven van Biggie Smalls, maar de streamingdienst heeft een bijzondere troef. Biggie: I Got a Story to Tell bevat namelijk een significant aantal nooit eerder vertoonde beelden, waaronder privéfilmpjes van Biggie’s beste vriend, Damion ‘D-Roc’ Butler. Zo krijgen fans de rapper van dichterbij dan ooit te zien. Althans, dat is wat de makers beloven.

Over de makers gesproken: ook achter de camera zijn grote namen betrokken. Niemand minder dan Sean ‘Diddy’ Combs is namelijk bij het project betrokken als uitvoerend producent. Dat is een rol die op papier van alles kan betekenen: één keer op de set komen opdagen of elke dag hands-on betrokken zijn, maar voor fans is het hoe dan ook goed nieuws.

Naast nooit eerder vertoonde beelden bestaat Biggie: I Got a Story to Tell vooral uit interviews met collega’s en familie van Biggie. Of, zoals het promotiemateriaal belooft: “De wereld krijgt een compleet nieuwe kant van Biggie te zien.”

Snel op Netflix

De legendarische rapper werd op 24-jarige leeftijd doodgeschoten op 9 maart 1997, ongeveer zes maanden na Tupac Shakur. Muziekliefhebbers kunnen 1 maart in hun agenda noteren. Vanaf dan is Biggie: I Got a Story to Tell te streamen op Netflix.

Twitter gaat los na ontslag The Mandalorian-ster: de beste tweets

Netflix Biggie: I Got a Story to Tell
🧨 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.