Alrik de Jong
Alrik de Jong Reizen 10 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Wat kost het om ‘s werelds grootste jacht een week te huren?

Wilde vakantieplannen? Zin om op ‘s werelds grootste jacht (dat te huur is) indruk te maken op wie dan ook? Welnu, dit kost het om een week de Flying Fox te huren.

We willen allemaal champagne slurpen op een dek, met de helderblauwe zee onder ons. Het liefst ook wat opties ter vermaak, zoals een paar jetski’s en een privézwembad op het dek. Maar goed, wie heeft het geld om een superjacht te kopen? Juist, dan maar huren. Toch?

‘s Werelds grootste jacht een week huren

Iedereen die wel eens een boot heeft gehuurd, weet dat dit aardig wat kost. Daarvoor krijg je veel vrijheid en een geweldige trip terug. De Flying Fox is ‘s werelds grootste jacht dat je kunt huren, en gaat dus even wat levels omhoog wat betreft de huurprijs.

De Flying Fox is gebouwd door Imperial Yachts en kost omgerekend zo’n 361 miljoen euro als je het wil kopen. Nee, dat kun je niet zomaar ophoesten. Maar ook om een week gebruik te mogen maken van ‘s werelds grootste jacht dat te huur is, moet je miljonair zijn. De huurprijs voor een week is 3 miljoen euro.

Luxe en vermaak

Daarvoor krijg je wel krankzinnig veel luxe terug. Het jacht is 136 meter lang en tot in de details custom made. De Flying Fox beschikt over 11 luxe cabines om in te overnachten, zodat je 25 gasten kunt uitnodigen (en eventueel de kosten kunt splitten).

grootste jacht ter wereld, huren, wat kost, flying fox
(Afbeelding: Imperial Yachts)
grooste jacht, huren, flying fox, wat kost het
(Afbeelding: Imperial Yachts)
's werelds grootste jacht, huren, wat kost het, flying fox
(Afbeelding: Imperial Yachts)

Buiten vind je verschillende privézwembaden en terrassen. Binnen heb je de beschikking over een bioscoop, een twee verdiepingen tellende spa van in totaal 400 vierkante meter groot, en zo kunnen we nog heel lang doorgaan. Ter vermaak heb je keuze uit meerdere jetski’s, seabobs, duikgerei, flyboards, e-foils en nog veel meer speelgoed voor volwassen kinderen. Meer technische specificaties, huurinformatie en foto’s vind je hier.

Wat kost het om zo’n superjacht vol te tanken?

Dan nog een praktische vraag: wat kost het om ‘s wereld grootste jacht dat te huur is vol te tanken? Bij de Flying Fox weten we dat niet exact, en het hangt er natuurlijk ook vanaf waar je hem volgooit. Maar om er een beetje een beeld van te krijgen: in deze video zie je wat het kost om een superjacht van 600 miljoen vol te tanken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.