Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 10 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Toto Wolff is nog altijd woest, maar nu op Netflix

Toto Wolff is nog steeds woest. Nu niet op de FIA, maar op Netflix. “Ik haat Formula 1: Drive to Survive“, aldus de teambaas van Mercedes.

Na de krankzinnige apotheose van het Formule 1-seizoen van 2021 was ‘slechte verliezer‘ Toto Wolff een van meest besproken figuren binnen de sport. Tijdens het einde van de beslissende races hoorde je de Oostenrijker via de radio schreeuwen tegen wedstrijdleider Michael Masi. “No Mike, no, no, that is so not right”. Later gooide hij zijn koptelefoon kapot en nog wekenlang sprak hij zijn aversie jegens de beslissing van de FIA uit. Inmiddels staat het seizoen van 2022 voor de deur, maar tegelijkertijd begint het circus van vorig jaar opnieuw op Netflix. Daarmee lijkt een oude wond weer opengereten te worden.

Toto Wolf over Formula 1: Drive to Survive

Komend weekend gaat seizoen 4 van de Netflix-documentaire Formula 1: Drive to Survive in première. De makers hadden weer alle ruimte om zich tussen de miljoenenwereld van de Formule 1 te begeven, om het allemaal nog eens extra dramatisch neer te zetten. Toto Wolff heeft vooraf al wat beelden mogen zien, en is not amused.

“Ik heb de eerste twee afleveringen van Formula 1: Drive to Survive gezien, en ik haat het”, zegt een van de machtigste mannen binnen de Formule 1 in een interview met Independent. “Wij hebben er nooit om gevraagd dat er de hele tijd een camera op ons gericht staat. We zijn hier geleidelijk ingegroeid”, vervolgt Toto Wolff, die ook toegeeft dat het nou eenmaal onderdeel van zijn werk is. Ook zegt hij zich inmiddels te realiseren dat de serie veel nieuwe fans heeft getrokken.

Vanaf 11 maart 2022 op Netflix

Toto Wolff is niet de enige persoon binnen de Formule 1 met kritiek op de Netflix-documentaire. Zo werkt Max Verstappen helemaal niet meer mee aan Formula 1: Drive to Survive. Afgelopen seizoen weigerde hij bijvoorbeeld mee te werken aan interviews, omdat hij vindt dat woorden soms verdraaid worden en het geheel te veel wordt gedramatiseerd. Wel is hij uiteraard te zien in seizoen 4, waarin zijn strijd met Lewis Hamilton een rode draad vormt.

Formula 1: Drive to Survive is vanaf vrijdag 11 maart 2022 te zien op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.