Thomas Aalderink
Thomas Aalderink HBO Max 8 mrt 2022
Leestijd: 6 minuten

De beste series op HBO Max: 14 redenen om een abonnement te nemen

We hebben er enige tijd op moeten wachten, maar HBO Max is dan eindelijk ook in Nederland beschikbaar. Voor een verrassend scherpe prijs krijg je nu toegang tot het enorm aanbod. Van HBO klassiekers tot nieuwe series uit de koker van Warner Bros. Dit is waarom HBO Max een must-have is voor serie-liefhebbers.

HBO bestaat inmiddels al vijftig jaar en heeft in die tijd vele legendarische series afgeleverd. Deze waren in het verleden al te zien via verschillende kanalen, maar echt makkelijk ging dat vaak niet. Nu kun je ze eindelijk eenvoudig en in de hoogste kwaliteit streamen via HBO Max.

De 14 beste series op HBO Max

Daarnaast is het aanbod in recente jaren stevig uitgebreid met nieuwe series. Sommigen daarvan zijn zonder enige twijfel de klassiekers van de toekomst. De absolute toppers uit het verleden en heden hebben wij voor je op een rij gezet. Dit zijn de series die een HBO Max-abonnement de moeite waard maken. (In willekeurige volgorde.)

  • Heb je nog geen HBO Max? Klik dan hier voor meer informatie en om een abonnement af te sluiten.

1. Game of Thrones

Het blijft voor eeuwig zonde dat het laatste seizoen enigszins tegenviel. Anders was Game of Thrones zonder enige twijfel één van de beste series ooit. Gelukkig waren de eerste zeven seizoen wel van een ongekend hoog niveau. Het is dan ook zeker de moeite waard om het legendarische verhaal van George R.R. Martin (nog een keer) te beleven.

2. Band of Brothers (de beste oorlogsserie op HBO Max)

Een titel die wel zonder enige twijfel tot de beste series ooit behoort, is Band of Brothers. De tiendelige miniserie bedacht door Stephen Ambrose en tot leven gebracht door Tom Hanks en Steven Spielberg is het beste wat HBO Max te bieden heeft. Zelden werd de Tweede Wereldoorlog met zoveel respect en emotie in beeld gebracht.

3. The Pacific

Negen jaar na de release van Band of Brothers sloegen Tom Hanks en Steven Spielberg de handen nogmaals ineen. Opnieuw voor een tiendelige oorlogsserie. Ditmaal echter niet over de strijd in Europa, maar over de slag om het pacifische gebied. Ondanks dat The Pacific in de schaduw staat van Band of Brothers, is deze indrukwekkende serie zeker de moeite waard.

4. Chernobyl

HBO heeft door de jaren heen vele succesvolle miniseries afgeleverd. Eén van de meer recente successen is Chernobyl. Een vijfdelige dramaserie over de grootste kernramp ooit. In Chernobyl zien we hoe deze ramp tot stand kwam en welke desastreuze gevolgen dit had, maar vooral hoe verschillende mensen hun leven opofferden om enorme impact zoveel mogelijk te beperken. Erg indrukwekkend.

5. The Sopranos

Zeg je HBO, dan zeg je The Sopranos. Deze dramaserie over maffiabaas Tony Soprano is een legendarische titel die nog steeds de moeite waard is. Sommige delen zullen wat gedateerd aanvoelen, maar de sterke dialogen en het uitstekende acteerwerk maken The Sopranos een serie die de tand des tijd prima heeft doorstaan.

6. The Wire (de beste serie op HBO Max?)

The Sopranos mag dan de bekendste serie zijn op HBO Max, volgens velen is het niet het beste wat de streamingdienst te bieden heeft. In veel lijstjes staat The Wire bovenaan. Deze politieserie wordt geroemd vanwege zijn aparte en rauwe kijk op misdaad en maatschappij in Baltimore. De makers lieten zich niet verleiden om het verhaal te vercommercialiseren. Het resultaat is één van de meest realistische, harde en bovenal beste politieseries ooit.

7. Veep

Julia Louis-Dreyfus kennen we van Seinfeld en sinds kort ook van Marvel, maar voor haar beste optreden moeten we bij HBO Max zijn. Daar vinden we Veep. Een comedyserie waarin Louis-Dreyfus de rol van Selina Meyer op zich neemt. Een senator die wordt gepromoveerd tot Vice-president. Een grote, maar tot haar grote frustratie vooral machteloze positie.

8. Deadwood

Sommige periodes in onze geschiedenis zijn oververtegenwoordigd in de film- en seriewereld. De periode net na de Amerikaanse burgeroorlog niet, maar dat is precies waar Deadwood zich op richt. Deze wetteloze, maar zeer interessante periode in de Amerikaanse geschiedenis wordt in deze serie uitstekend in beeld gebracht.

9. Watchmen (de superhelden van HBO Max)

Dankzij Marvel zijn superhelden populairder dan ooit. Toch is Disney+ niet de enige plek voor liefhebbers van series over superhelden. Zo vind je op HBO Max Watchmen. Deze op de gelijknamige comic book geïnspireerde serie is echter niet te vergelijken met de titels van Marvel. Watchmen is rauw en onderwerpen zoals ras en LGBTQ worden niet uit de weg gegaan.

10. Succession

Een serie die hier behoorlijk onder de radar is gebleven, is Succession. Enorm zonde, want deze dramaserie over een enorm mediaconglomeraat is zeker de moeite waard. In Succession volgen we de eigenaren van dit bedrijf: de familie Roy. De vader en leider van dit stel worstelt met zijn gezondheid, en dat geeft zijn kinderen de kans om onderling te strijden om de macht. Absoluut een verborgen parel op HBO Max

11. Boardwalk Empire

Steve Buscemi is een acteur die je meteen herkent en vele films op zijn naam heeft staan. Het gaat daarbij echter wel vaak om bijrollen. Gelukkig kreeg Buscemi in de misdaadserie Boardwalk Empire de hoofdrol die hij zo verdiende. Hij speelt een corrupte politici die ten tijde van de drooglegging werkzaam is in Atlantic City: de bakermat van corruptie, gokken en prostitutie.

12. Euphoria

Zendaya doet het fantastisch in de Spider-Man-films, maar in Euphoria zien we pas echt hoe goed ze is. In deze dramaserie speelt ze een 17-jarig meisje dat als gevolg van een overdosis haar zomer heeft moeten doorbrengen in een rehabilitatiecentrum. Nu keert ze terug op school en ontmoet daar Jules. Een transgender die haar leven opnieuw overhoop haalt.

13. Westworld

Als je op zoek bent naar een origineel verhaal, dan is Westworld wat je zoekt. Deze sciencefiction-serie speelt zich af in een geavanceerd western-themapark. Deze wordt bevolkt door zo’n tweeduizend hyperrealistische robots (gespeeld door mensen) die ieder hun eigen leven leiden. En als gast kun je daar zonder angst voor vergelding losgaan. Chaos gegarandeerd.

14. Peacemaker (de nieuwste HBO Max serie)

Bijna alles series in deze lijst zijn in Nederland al wel eens ergens te zien geweest. Het recentelijk verschenen Paecemaker is daarop een uitzondering. Deze DC-serie is nu pas legaal te zien in ons land, en dat is zeker een aanrader. Dit is het knotsgekke vervolgverhaal van het door John Cena gespeelde personage uit The Suicide Squad: Peacemaker. Een enorme ijdeltuit die alles doet om vrede te brengen (waaronder heel veel mensen omleggen).

Een prachtige lijst vol fantastische serie, en dit is pas het topje van de ijsberg. Ook series als Barry, Six Feet Under en Curb Your Enthusiasm zijn absoluut de moeite waard. En daarnaast vind je op HBO Max nog bekende namen zoals Sex and the City, True Detective, Friends en The Big Bang Theory. Kortom, meer dan genoeg redenen om abonnement te nemen.

HBO Max: 5 redenen om (g)een abonnement te nemen op dé Netflix-killer

HBO Max voor een scherpe prijs

Je kunt nu een abonnement afsluiten bij HBO Max en meteen beginnen met streamen. We raden je zeker aan om dat voor 31 maart te doen. Je profiteert dan namelijk van een hele flinke korting die de rest van je leven geldig is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.