Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 8 mrt 2022
Leestijd: 5 minuten

God of War wordt allicht een serie, maar welke acteur gaat Kratos spelen?

Naar verluidt krijgt de populaire game God of War een eigen serie. Het is volkomen begrijpelijk dat Sony en ontwikkelaar Santa Monica Studio alles eruit willen halen wat erin zit. Maar wie gaat hoofdpersonage Kratos spelen?

Met de ‘zachte’ reboot heeft Sony God of War weer bij veel gamers op de kaart gezet. De laatste game bleek met 20 miljoen verkochte exemplaren extreem populair. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Sony nu overweegt om een serie te maken over de Griek, die het opneemt tegen veel mythische goden.

Acteurs die Kratos mogen spelen in God of War

god of war, kratos, acteurs
Kratos (Afbeelding: Sony Interactive Entertainment)

De vraag is echter: wie zou Kratos moeten spelen als de serie er daadwerkelijk komt? We hebben een aantal potentiële acteurs op een rij gezet, die het van ons mogen doen.

1. Jason Statham

Guy Ritchie Jason Statham misdaadfilm Wrath of Man
(Afbeelding: Miramax)

De Britse acteur Jason Statham heeft zich in de loop der jaren meermalen bewezen als een uitstekende actieheld. Zo schitterde hij in films als The Transporter, Cash Truck, Fast & Furious, Snatch en de briljante (maar kazige) Crank-films. Statham past qua fysiek prima in het plaatje, maar we kunnen ons voorstellen dat de acteur voor God of War-fans een beetje too much is.

2. Dwayne Johnson (The Rock)

Dwayne Johnson tequila
(Afbeelding: ANP)

Dwayne Johnson zit zo’n beetje in alle films die afgelopen jaar zijn uitgekomen. Desalniettemin heeft de 49-jarige Amerikaan wel de bouw om de Griekse half-god Kratos te spelen. The Rock heeft wel een beetje een probleem: hij is té likeable. Johnson heeft inmiddels een reputatie opgebouwd dat hij voornamelijk ‘aardige’ personages speelt en Kratos is wat dat betreft een stugge oude vent. Wellicht zou Clint Eastwood een betere keuze zijn. Moet ‘ie wel even gaan trainen.

3. Dave Bautista

Army of the Dead: Netflix toont brute trailer voor zombiefilm Zack Snyder
(Afbeelding: Netflix)

Bautista heeft veel profijt gehad van de carrière van Dwayne Johnson. Ineens waren worstelaars niet meer ‘domme grote acteurs’. Bautista heeft dan ook bewezen dat hij zich wel degelijk een rol kan toe-eigenen, zoals Drax in The Guardians of the Galaxy, Sapper Morton in Bladerunner 2049, Glossu Rabban Harkonnen in Dune en Scott Ward in Army of the Dead. Bautista heeft zijn worsteloutfit inmiddels aan de wilgen gehangen en we kunnen ons voorstellen dat hij een uitstekende versie van Kratos kan spelen.

4. Douglas Christopher Judge

(Afbeelding: Showtime)

Waarom zou je verder kijken als je de perfecte acteur voor Kratos al in huis hebt? Douglas Christopher Judge is de laatste acteur die de stem van Kratos voor God of War heeft ingesproken en ook de motion capture voor de Griek heeft gedaan. Critici zouden kunnen mekkeren dat de 57-jarige stemacteur te oud is, maar aangezien Batista 54 is, zou dat geen punt moeten zijn. Maar zouden mensen moeilijk gaan doen over zijn huidskleur? Griekenland ligt praktisch tegen Noord-Afrika aan, dus wat ons betreft: nope.

5. Travis Fimmel

Travis Fimmel
(Afbeelding: History)

De Australische acteur Travis Fimmel is natuurlijk bekend van zijn rol als Ragnar Lothbrok in de serie Vikings en als Anduin Lothar in World of Warcraft. De beste man wordt gezien als dé verpersoonlijking van een Viking. Fimmel heeft zeker goddelijke eigenschappen, en als hij pissig wordt, lopen wij een rondje om.

6. Jason Momoa

god of war, Netflix topfilms oktober Jason Momoa Aquaman Warner Bros
(Afbeelding: Warner Bros.) (Afbeelding: Warner Bros.)

We achten de kans dat de enorme Jason Momoa uit Hawaii zijn kop kaal scheert bijzonder klein, maar het moge duidelijk zijn dat hij perfect in het plaatje van Kratos zou passen. Hoewel hij in films als Aquaman zeker wel weet hoe hij ass moet kicken, is de 42-jarige acteur ook opvallend empatisch in zijn rollen. Hoewel Kratos over het algemeen stug is, heeft hij in de games wel laten zien dat hij meeleeft met mensen. Met zijn humor en passie zou Momoa de rol absoluut vervolmaken.

7. Josh Brolin

Josh Brolin workout Deadpool
(Afbeelding: Getty)

Met een van de diepste stemmen van Hollywood is Josh Brolin een uitgemeten schoolvoorbeeld voor de hoofdrol in de God of War-serie. Brolin, die natuurlijk Thanos in The Avengers leven inblies, vervolgens Cable in Deadpool én de beste jonge versie van Tommy Lee Jones in Men in Black 3 speelde. Hij zou als geen ander ‘boy’ kunnen brullen. Brolin is wat dat betreft een schoolvoorbeeld van stoer en lief.

8. Chris Hemsworth

chris hemsworth, personal trainer, Da Rulk, thor, trainingslessen (1)
(Afbeelding: Marvel) (Afbeelding: Marvel)

Net als dat Fimmel een Australische verpersoonlijking is van een Noorse god, is Chris Hemsworth dat zonder enige twijfel ook. De Ozzie vertolkte de rol van Thor in zijn eigen films, maar ook in The Avengers. En hij was daarin zeker niet altijd sexy, aangezien in Endgame Thor op een kwetsbare wijze werd getoond als een depressieve gamer. Een gedurfde keuze die veel kritiek opleverde. Hemsworth heeft al eens vaker zijn kop kaal geschoren, dus dat zou geen stuikelblok moeten zijn. De dude is groot, sexy, grappig én speelt binnenkort een bad-guy in Furiosa. Wij voelen dit wel.

9. Tom Hardy

Tom Hardy Nieuwe James Bond
(Afbeelding: Universal Pictures)

De meningen zijn verdeeld over de kwaliteit van The Dark Knight Rises, maar Tom Hardy’s versie van Bane was zonder enige twijfel indrukwekkend. De 44-jarige Britse acteur weet sowieso hoe hij een tough guy moet spelen, getuige Venom, Bronson en The Revenant. Hij zou zonder enige twijfel een stugge Kratos neerzetten die altijd een poortje open heeft staan voor mensen om hem heen, zoals zijn zoon Atreus. Hardy is per definitie een acteur die zijn personages uitdiept en we vermoeden dat hij in de folklore van God of War duikt als hij de kans krijgt.

10. Hafþór Júlíus Björnsson

Hafþór Júlíus Björnsson The Mountain Game of Thrones
(Afbeelding: Reign Total Body Fuel) Getty Images / Brian Ach

Als er iemand angstaanjagend is, dan is het IJslander Hafþór Júlíus Björnsson wel. De beerlange (2.07 meter) bruut is meerdere malen verkozen tot sterkste man op aarde en kan menig persoon naar de andere kant van de kamer slingeren. The Mountain, zoals hij liefkozend wordt genoemd, had een belangrijke rol in God of Thrones als Gregor Clegane. Toegegeven, Hafþór is niet per definitie een goede acteur te noemen, maar als het om fysiek en pure kracht gaat, staat hij met gemak in de top 5.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.