Stijn Kuster
Stijn Kuster Stijl 8 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Moeder aller Air Jordan 1-sneakers keert terug in originele kleuren’

Het lijkt te gaan gebeuren. Alle geruchten wijzen er volgens HighSnobiety op dat Nike de legendarische Air Jordan 1 Chicago opnieuw uitbrengt. Een nieuwe versie van de allereerste sneakers onder het sublabel van Michael Jordan, in de originele kleurcombinatie. Wauw.

De allereerste Jordans, ontworpen door Peter Moore, werden uitgebracht in 1985. De rood-witte sneakers zijn sindsdien een van de meest geliefde verzamlitems onder sneakerliefhebbers.

Nike Air Jordan 1 Chicago

Volgens de geruchten introduceert Nike de klassieke colorway opnieuw en krijgt de Air Jordan 1 Chicago een ‘vintage look’ die lijkt op wat je kent van halverwege de jaren 80. Nike voert volgens HighSnobiety een verbetering door ten opzichte van het oude model. De ‘toebox’, de neus van de sneaker waar na verloop van tijd kreukels en plooien in komen, is verbeterd.

(Afbeelding: AFP)

Het model Nike Air Jordan 1 Chicago is niet alleen uniek omdat het de eerste vrucht van het merk is. Dit jaar kreeg de schoen ook ineens veel aandacht toen een paar voor een absurd bedrag werd geveild. Het ging hier om de sneakers uit de ‘Broken Foot Game’.

Sneakers populair door voetbreuk Michael Jordan

Op 29 oktober 1985 brak Michael Jordan een bot in zijn linkervoet, tijdens een wedstrijd van de Chicago Bulls. Hij kon vervolgens maandenlang niet spelen. De schoenen waarin dit gebeurden, werden begin dit jaar voor 560.000 dollar verkocht. Ook de documentaire van de basketballer zorgde voor veel aandacht rondom de sneakers.

Michael Jordan’s favoriete horlogemerk onthult uniek sciencefiction klokje

De nieuwe Air Jordan 1 Chicago is uiteraard een stuk betaalbaarder dan de door Michael Jordan gedragen schoenen. Al voert Nike volgens de geruchten wel een prijsstijging door. Voorheen vroeg Nike voor de Jordan 1’s 170 dollar, maar de Amerikanen verkochten de Jordan 3 en 4 in 2021 al voor 210 dollar. Hoeveel ze exact gaan kosten is nog niet bekend. Volgens geruchten kunnen we het model dit jaar nog verwachten. Nike heeft de schoenen nog niet officieel geïntroduceerd.

Nike Air Jordan 2 Chicago

Naast de legendarische sneakers heeft Nike ook de Air Jordan 2 Chicago op de planning staan voor 2022. Deze retro-sneakers zijn gebaseerd op de opvolger van de Air Jordan 1 uit 1985.

Nike Air Jordan 1 Chicago, michael jordan
(Afbeelding: ANP)

Dit model was de eerste versie zonder Nike-logo en werd maar achttien keer gedragen door Michael Jordan, in het NBA-seizoen van 1986-1987. Dit doordat hij een tijd niet kon spelen vanwege zijn gebroken voet. De schoen had destijds een retailprijs van 100 dollar. Naar verwachting ligt de prijs van de nieuwe sneakers rond de 200 dollar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.