Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 31 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Gebroken voet sneakers’ Michael Jordan voor fortuin verkocht

Een uniek paar sneakers van Michael Jordan is voor een mega-bedrag verkocht via een veiling van Lelands Auctions. Het gaat om een paar Nike Air Jordan 1. Hij droeg de schoenen tijdens de historische ‘Broken Foot Game’, waarin hij zijn voet brak.

Ja, gedragen sneakers van Michael Jordan zijn veel waard. Zo vormden deze schoenen van de Chicago Bulls-legende zelfs even het duurste paar ooit. Dat waren de eerste Nike Air Jordan 1’s die hij droeg tijdens een wedstrijd, een paar dat 560.000 dollar opleverde. Het paar uit de ‘Broken Foot Game’ komt daarbij redelijk in de buurt.

De ‘gebroken voet sneakers’ van Michael Jordan

Op 29 oktober 1985 kreeg Michael Jordan voor het eerst te maken met een zware blessure. In een wedstrijd tegen Golden State Warriors scoorde hij in de eerste 18 minuten 12 punten, maar toen voltrok zich het drama voor het aanstormende talent.

Michael Jordan brak een bot in zijn linkervoet, waardoor hij zes maanden lang niet kon spelen. In deze periode zakte de Chicago Bulls op de ranglijst, maar achteraf heeft deze tijd de basketbal-legende mentaal juist sterker gemaakt, zo zei hij zelf in zijn documentaire.

Iconische Nike Air Jordan 1’s voor fortuin verkocht

De sneakers die hij droeg op een van de meest cruciale momenten in zijn vroege carrière werden in ieder geval bewaard. Lange tijd ware ze in het bezit van de familie Jordan, die het nu blijkbaar tijd vond om de schoenen te gunnen aan een gulle gever. Het is een paar van de eerste editie Nike Air Jordan 1, in de maten 13 (linkervoet) en 13,5 (rechtervoet).

nike air jordan 1, broken foot game, gebroken voet, sneakers, michael jordan
(Afbeelding: Lelands Auctions)

Verzegeld met de code ‘850102-TYPS’ blijken de AJ1’s waarin Michael Jordan een gebroken voet opliep, geproduceerd te zijn in januari en februari 1985. De sneakers zijn veel gedragen, getuige de slijtage en schuurplekken rond de enkelkraag en de verouderde tussenzool. De verwachte verkoopprijs lag tussen de 400.000 en 500.000 dollar. Uiteindelijk is er 422.130 dollar betaald. Dat is omgerekend 377.755 euro.

Check ook deze 90’s zonnebril van Michael Jordan, die nu weer te koop is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.