Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 17 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

De 90’s zonnebril van Michael Jordan is opnieuw uitgebracht

Je kon er vergif op innemen dat de populaire Oakley-zonnebril uit de jaren 90 en begin jaren 00 ooit weer eens terug zou komen in het straatbeeld. Nu is het zover. Hier is de comeback van de Eye Jacket en Eye Jacket Redux x Silver Prizm Black.

Wie in de jaren 90 met vrienden de zomervakantie doorbracht aan de Spaanse costa’s, heeft van een strandverkoper ongetwijfeld een replica van de populairste zonnebril van dat moment gekocht. In alle kleuren en maten kon je nagemaakte versies van deze brillen kopen. De echte exemplaren werden gedragen door trendsetters uit alle hoeken van de popcultuur. Skatepunkbands, hiphop-artiesten, Hollywood-acteurs, surfers, het was de bril van iedereen. Maar wie vooral veel gezien werden met de Eye Jacket, waren Michael Jordan en zijn teamgenoten van de Chicago Bulls.

Comeback van de Oakley Eye Jacket

Langzaam maar zeker werden de Oakley-zonnebrillen (en replica’s) zo mainstream dat die langzaam maar zeker uit het modebeeld verschenen. Her en der spotte je er nog een bushcrafter of vliegvisser mee, daar was het ook mee gezegd. Maar zoals alles in de mode, keert ook dit model weer terug.

Oakley eye jacket, zonnebril, michael jordan, comeback

Oakley kwam afgelopen weekend niet met één, maar twee opnieuw uitgebrachte klassiekers op de proppen. Een duo-pack met de Eye Jacket en Eye Jacket Redux x Silver Prizm Black. De zonnebrillen gingen op zondag 16 januari in de verkoop voor omgerekend 475 euro en waren nagenoeg direct uitverkocht.

De zonnebril van Michael Jordan en Dennis Rodman

De Oakley Eye Jacket Redux was de zonnebril waar Michael Jordan in de jaren 90 reclame voor maakte. Ook werd hij er vaak mee op straat gespot. Hetzelfde geldt voor Dennis Rodman, zijn voormalige teamgenoot bij de Chicago Bulls, die nog steeds fan is van de bril.

Het speciale duo-pack in met de originele zilverkleurige coating mag dan uitverkocht zijn, de Oakley Eye Jacket Redux wordt de zonnebril van 2022. Dit type bril zag je de laatste jaren her en der al opduiken op catwalks, maar nu lijkt de klassieker definitief terug van weggeweest. Nog steeds shop je ze in allerlei kleuren.

oakley eye jacket, zonnebril, michael jordan, jaren 90

Check ook de zonnebril van The Notorious B.I.G., die onlangs ook opnieuw is uitgebracht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.