Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Stijl 25 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Michael Jordan’s favoriete horlogemerk onthult uniek sciencefiction klokje

Eerder deze week lieten we je kennismaken met het futuristische nieuwe horloge van Michael Jordan. De legendarische basketballer droeg deze polsklok van Urwerk tijdens de NBA All-Star game. Dit horloge van de toekomst maakte al behoorlijk wat indruk, maar nu blijkt dat het Zwitserse merk nog veel meer bizarre klokjes maakt.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de UR-112 Aggregat Odyssey? Dit horloge gaat nog eens stapje verder dan de Urwerk Ur-220 die Michael Jordan onlangs droeg. Deze nieuwe creatie is zo futurisch dat hij niet zou misstaan in een science fiction-film.

Urwerk: het favoriete merk van Michael Jordan

Wat dit horloge zo uniek maakt is zijn vorm. De UR-112 Aggregat Odyssey heeft een industriële look met veel details. Gladde oppervlaktes worden gecombineerd met groeven en robuuste elementen. Deze combinatie van texturen zorgen ervoor dat deze creatie van Urwerk meer doet denken aan een ruimteschip, dan aan een horloge.

Michael Jordan UR-112 Aggregat Odyssey horloge Urwerk
De UR-112 Aggregat Odyssey van Urwerk (Afbeelding: Urwerk)

Dit futuristische en robuuste karakter wordt versterkt door de gebruikte materialen. De UR-112 Aggregat Odyssey is gemaakt van titanium dat op verschillende manieren is bewerkt. Zo hebben de verschillende elementen ieder een andere look en feel.

Futuristisch horloge

In tegenstelling tot het horloge dat Michael Jordan ondanks droeg, is de UR-112 Aggregat Odyssey een stuk gemakkelijk af te lezen. Ondanks zijn futuristische looks wordt de tijd op traditionele wijze weergeven. Toch zit ook hier een twist aan. Zo moet je om de secondes te kunnen zien eerst een klepje omhoog halen. Hieronder zit ook de indicator verstop die aangeeft hoeveel batterij je nog hebt.

Michael Jordan UR-112 Aggregat Odyssey horloge
Unieke looks (Afbeelding: Urwerk)

En het zijn niet alleen de looks die van de UR-112 Aggregat Odyssey een sci-fi horloge maken. Ook wat er schuilgaat onder het bijzondere uiterlijk is futuristisch. Zo is het complexe binnenwerk gebaseerd op een planetair systeem. Zonder planeten, maar dan met tandwielen. Allemaal om de tijd zo nauwkeurig mogelijk te kunnen weergeven.

Aan de prijs

Dit alles bij elkaar maakt de UR-112 Aggregat Odyssey een uniek horloge voor de echte liefhebber. Helaas is hij, net als het model dat Michael Jordan droeg, behoorlijk aan de prijs. Omgerekend moet je namelijk iets meer dan 240.000 euro op tafel leggen. Past dat niet binnen je budget? Dan is dit futuristische retro polsklokje misschien een mooi alternatief.

Michael Jordan steelt de show met peperduur horloge van de toekomst

Michael Jordan UR-112 Aggregat Odyssey horloge
(Afbeelding: Urwerk)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.