Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Stijl 23 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Girard-Perregaux laat met uniek horloge zien hoe futuristisch retro kan zijn

Wil je wat meer diversiteit aanbrengen binnen je horlogeverzameling, dan hebben we goed nieuws. Girard-Perregaux komt met een nieuwe versie van hun iconische Casquette. Het origineel verscheen in de jaren ‘70 en viel op door zijn bijzondere uiterlijk. En dat is anno 2022 nog steeds het geval.

Wat dit horloge zo bijzonder maakt, is hoe je hem afleest. De tijd wordt digitaal weergegeven, maar niet op de plek waar je het gewend bent. Om dit horloge af te lezen kijk je niet op, maar over je pols. Aan de zijkant vind je een klein schermpje waar je de tijd en datum kunt aflezen.

Retro-klassieker in een nieuw jasje

Dat is bij de Girard-Perregaux Casquette 2.0 nog steeds het geval. Het bijzondere horloge is echter wel in een nieuwe jasje gestoken. Waar het origineel verkrijgbaar was in Polycarbonaat, goudkleurig en staal, is de Girard-Perregaux Casquette 2.0 er alleen in het zwart.

Girard-Perregaux retro futuristisch horloge
De Girard-Perregaux Casquette 2.0 (Afbeelding: Girard-Perregaux)

De behuizing is van krasbestendig keramiek. Het bandje is van hetzelfde materiaal en heeft een rubberen binnenkant voor meer comfort. De achterkant van het horloge en verschillende details (zoals de knoppen en het vintage Girard-Perregaux logo) zijn van grade 5 titanium.

Nieuwe functies voor de Girard-Perregaux Casquette 2.0

Aan de binnenkant van de Girard-Perregaux Casquette 2.0 vinden we het geheel nieuwe GP03980 kaliber. Hierdoor loopt hij niet alleen preciezer dan ooit, maar heb je ook nog de beschikking over extra opties. Zo kun je naast de de tijd ook zien wat de datum is en is hij te gebruiken als stopwatch.

Girard-Perregaux retro futuristisch horloge
Retro, maar toch futuristisch (Afbeelding: Girard-Perregaux)

Daar blijft het niet bij. Ondanks dat de Girard-Perregaux Casquette 2.0 een retro horloge is, beschikt bij over moderne functies. Zo kun je een tweede tijdzone toevoegen en is het mogelijk om herinneringen in te stellen voor een bepaalde datum. Zo vergeet je nooit meer een verjaardag of jubileum.

Horloge met een pittig prijskaartje

Retro, stijlvol en functioneel. De Girard-Perregaux Casquette 2.0 heeft het allemaal, maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Dit bijzondere horloge is nu te bestellen voor de prijs van 4.700 dollar (omgerekend zo’n 4.150 euro).

Voor dit sublieme Star Wars-horloge koop je ook een Tesla Model X

Dat is een hoop geld voor een futuristisch horloge, maar het kan nog een stuk extremer. Zo werd legendarische basketballer Michael Jordan onlangs gespot met dit bizar dure polsklokje van de toekomst. Oh, hij kocht er ook meteen 23 van.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.