Redactie
Redactie Podcasts 23 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Ben & Jerry’s onthult podcastserie met John Legend en andere grootheden

Bij Ben & Jerry’s denk je aan bakken heerlijk roomijs vol met caramel, cookie dough en andere lekkernijen. Maar het welbekende ijsmerk is er niet alleen om jouw smaakpapillen te verwennen. Ben & Jerry’s is ook zeer maatschappelijk betrokken. Ze maken hun ijs met respect voor het milieu en dragen op verschillende manieren hun steentje bij aan de maatschappij. Bijvoorbeeld met hun nieuwe podcast Into the Mix.

Into the Mix: A Ben & Jerry’s Podcast About Joy & Justice is een podcastserie waarmee het welbekende ijsmerk een nieuwe generatie activisten en artiesten wil inspireren. In iedere aflevering schuift een prominente culturele gast aan om te vertellen over hoe hij/zij bekendheid gebruiken om de wereld beter te maken. Wat zij gedaan hebben om sociale verandering in de maatschappij te bewerkstelligen.

Into the Mix: A Ben & Jerry’s Podcast About Joy & Justice

Dit gesprek wordt gevoerd met Ashley C. Ford. Zij wordt gezien als een autoriteit op het gebied van maatschappelijk problemen met betrekking tot ras en seksualiteit. Zo schreef ze de New York Times bestseller Somebody’s Daughter en is ze te horen in verschillende podcasts.

In de eerste aflevering gaat ze in gesprek met John Legend. Hem kennen we vooral als zanger, maar muziek is niet het enige waar hij voor leeft. Zo vertelt Legend over zijn geschiedenis van sociaal activisme en zijn huidige inspanning om structureel racisme tegen te gaan. Vooral zaken als het strafrechtsysteem in Amerika en het belang van stemrecht ligt hem nauw aan het hart.

John Legend en andere grote namen

John Legend zoekt hierin de oplossing ook bij zichzelf: “artiesten moeten deel uitmaken van de verbeelding van de toekomst; ze moeten zich een betere wereld voorstellen en kunst maken die mensen dat laat zien,” aldus Legend. Het verleden heeft dat al bewezen. Denk bijvoorbeeld aan de anti-Vietnam oorlogsbeweging en Occupy Wall Street.

De 9 beste podcasts volgens de redactie van Manners Magazine

Ben & Jerry’s wil daar zijn steentje aan bijdragen door een podcast te maken die het snijpunt van activisme, kunst en cultuur viert. Dat doen ze dus met John Legend, maar ook met andere grote namen. Zo zullen in latere afleveringen ook milieuactivist Bill McKibben en zangeres-dichteres-activiste Patti Smith aanschuiven.

Luister nu

Mocht je benieuwd zijn, ga dan snel naar Spotify of Apple Podcasts. Daar is Into the Mix: A Ben & Jerry’s Podcast About Joy & Justice nu gratis te luisteren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.