Tessa Ham
Tessa Ham Rijk en Beroemd 23 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Niet The Mandalorian, maar deze nieuwe serie maakt Pedro Pascal rijk

Pedro Pascal heeft een indrukwekkend cv, maar zijn carrière nam pas echt een spurt toen hij Din Djarin in The Mandalorian werd. Is de acteur rijkelijk betaald voor zijn rol in de immens populaire serie? En hoe groot is het vermogen van Pedro Pascal eigenlijk in totaal?

Pedro Pascal is één van de best betaalde acteurs op tv, maar dat komt niet door The Mandalorian. Een andere serie, die in 2023 uitkomt, is hiervoor verantwoordelijk.

Het vermogen van Pedro Pascal

Pedro Pascal heeft heel wat leuke rollen op zijn naam staan. Zo speelde hij onder andere in Kingsman: The Golden Circle, The Equalizer 2 en Wonder Woman 1984. Veel mensen leerden hem echter kennen als Oberyn Martell in Game of Thrones of Javier Peña in de Netflix-serie Narcos.

Hoewel zijn gezicht voor de meeste tijd verscholen zit achter zijn masker, kunnen we wel stellen dat The Mandalorian zijn echte doorbraak is geweest. Als je erover na gaat denken, laat de rol echt zien wat Pascal in zijn mars heeft. Het is extra knap om zo’n geliefd personage neer te zetten zonder daarbij gezichtsuitdrukkingen te kunnen inzetten.

De acteur is daar rijkelijk voor betaald en heeft nu 10 miljoen dollar (8.8 miljoen euro) op z’n naam staan, volgens Celebrity Net Worth. Dat is niet gek, maar vanwege de enorme populariteit van The Mandalorian – één van de populairste shows op Disney+ – had je wellicht hoger verwacht.

Zoveel kreeg Pedro Pascal voor The Mandalorian en The Last of Us

We kunnen met zekerheid zeggen dat het vermogen van Pedro Pascal in de komende jaren een vogelvlucht zal nemen. Alsof zijn carrière nog niet indrukwekkend genoeg is, heeft de acteur ook nog eens de rol van Joel bemachtigd in de nieuwe serie HBO-serie The Last of Us, gebaseerd op de gelijknamige PlayStation-game.

Zijn hoofdrol in die serie is volgens geruchten de reden dat The Mandalorian Seizoen 3 productievertragingen opliep. Maar als je hoort hoeveel Pedro Pascal als Joel betaald krijgt, snap je helemaal waarom de acteur de prioriteit aan The Last of Us gaf.

Star Wars-serie Obi-Wan Kenobi heeft een datum (en officieel beeld)

Houd je vast, Pascal krijgt voor elke aflevering van de serie maar liefst 530.000 euro. Aangezien er tien afleveringen zijn in seizoen 1, is Pedro Pascal straks een duizelingwekkende 5.3 miljoen euro rijker. Dit maakt hem één van de best betaalde acteurs op tv.

Releasedatum The Mandalorian seizoen 3 en The Last of Us

5.3 miljoen euro is nogal een verschil met de 440.000 euro die Pedro Pascal volgens geruchten voor zowel seizoen 1 als 2 voor The Mandalorian kreeg. Volgens een insider ligt dat getal overigens veel hoger voor seizoen 3 en dat snappen we na zo’n pay day bij The Last of Us.

Playstation-game wordt serie: eerste beeld The Last of Us maakt indruk

We moeten nog even wachten voordat we Pascal weer kunnen bewonderen als Mando. Alles wijst erop dat het derde seizoen pas aan het einde van 2022 te zien is. The Last of Us laat overigens nog langer op zich wachten. Daarvan wordt de release pas in 2023 verwacht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.