Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 10 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Star Wars-serie Obi-Wan Kenobi heeft een datum (en officieel beeld)

Streamingdienst Disney+ heeft op Instagram de datum onthuld van van Obi-Wan Kenobi. De Star Wars-serie is vanaf is 25 mei 2022 te streamen.

Met series als The Mandalorian en The Book of Boba Fett, en de films en spin-offs van de laatste jaren is de franchise levendiger dan ooit. Maar fans keken toch echt vooral uit naar Obi-Wan Kenobi. Die kennen ze natuurlijk al vanaf A New Hope (1977), de eerste Star Wars-film.

Obi-Wan Kenobi naar Disney+

In de standalone serie kruipt Ewan McGregor opnieuw in de huid van een van de meest legendarische Jedi-meesters uit het Star Wars-universum. En jawel, Hayden Christensen keert terug als Darth Vader. Beiden waren ze te zien in de prequels, al zat laatstgenoemde nog niet in Star Wars: Episode I: The Phantom Menace.

Ook Joel Edgerton keert terug in het Star Wars-universum. Je zou het bijna vergeten, maar Edgerton speelde Uncle Owen in Star Wars: Revenge of the Sith. Ook Kumail Nanjiani (Eternals), Rupert Friend (Homeland), O’Shea Jackson Jr. (Den of Thieves), Indira Varma (The Queens Gambit), Sung Kang (Fast & Furious) en Benny Safdie (Uncut Gems) maken onderdeel van Star Wars-serie Obi-Wan Kenobi.

Waar gaat de Star Wars-serie over?

De officiële synopsis van Disney+ luidt als volgt. “Het verhaal begint tien jaar na de dramatische gebeurtenissen in Star Wars: Revenge of the Sith, waarin Obi-Wan Kenobi zijn grootste nederlaag leed; de ondergang en corruptie van zijn beste vriend en Jedi-leerling Anakin Skywalker, die transformeerde tot de kwaadaardige Sith Lord Darth Vader. De Jedi-meester verkeert in zijn ballingschap op Tatooine, waar hij waakt over de jonge Luke Skywalker.”

obi-wan kenobi, poster, eerste beeld, datum, 25 mei 2022, star wars, disney plus
(Afbeelding: Disney+)

Vijanden van Obi-Wan Kenobi zijn vermoedelijk Inquisitors. Dat zijn meestal afgehaakte Jedi-leerlingen die zijn overgestapt naar de dark side. Lees daarover meer in dit artikel.

25 mei 2022

De Star Wars-serie met Ewan McGregor is vanaf 25 mei 2022 te zien op Disney+. Tot dan houden we je op de hoogte.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.