Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 20 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Obi-Wan Kenobi-acteur onthult details en pure Star Wars-nostalgie

De nieuwe serie Obi-Wan Kenobi over de gelijknamige Jedi-meester wordt een feest der herkenning voor fans van Star Wars. In een interview met Rotten Tomatoes laat acteur Sung Kang veel los over de nieuwe productie van Disney+.

Dat Ewan McGregor terugkeert als het titelpersonage was al bekend. En ja, de terugkeer van Hayden Christensen als Darth Vader werd ook al eerder onthuld. Sung Kang enthousiasmeert de boel verder en tegelijkertijd druppelen er nieuwe plotdetails door.

Jedi en Darth Vader in Obi-Wan Kenobi

In het interview vertelt Sung Kang dat hij als een kind in de snoepwinkel rondloopt op de set van Obi-Wan Kenobi. “Het gevoel dat me hier bekruipt, is dat elk crewlid op de plek is waar hij of zij altijd al had willen zijn”, zegt de acteur en tevens diehard Star Wars-fan. “Je ziet ze gewoon denken dat het hun droom is om hier te zijn, om personages als Darth Vader of een van de Jedi die hier rondlopen te zien.”

“Het maakt niet uit hoe oud ze zijn of welke functie ze hebben. Jongens die mijn make-up doen, kostuummakers, decorontwerpers. Iedereen voelt de erfenis van Star Wars, praat over de geschiedenis en waarom ze zich zo gezegend voelen om hier te zijn”, vervolgt de acteur, die al dan niet onbewust onthuld dat er meerdere Jedi rondlopen op de set.

Sung Kang als Fifth Brother?

Filmwebsites als Cinelinx en Serietotaal melden dat de vijanden van Obi-Wan Kenobi vermoedelijk Inquisitors zijn. Dat zijn meestal afgehaakte Jedi-leerlingen die zijn overgestapt naar de dark side.

fifth brother, obi-wan kenobi, inquisitors, star wars, serie
Fifth Brother in Star Wars Rebels

Daarbij lijkt Sung Kang de rol van Fifth Brother te vertolken, een Inquisitor die samen met Seventh Sister rechtstreeks onder Darth Vader werkt. Dit personage ken je wellicht uit Star Wars Rebels.

Meer Star Wars-series

Disney+ is naast Obi-Wan Kenobi bezig met de productie van nog een aantal Star Wars-series, waarvan een deel live-action en een deel animatie. Bekijk in dit artikel alle zeventien series die jou te wachten staan, in de juiste volgorde.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.