Hayden Christensen als Anakin/Darth Vader in serie Obi-Wan Kenobi

In de nieuwe Star Wars-serie over Obi-Wan Kenobi is een rol weggelegd voor Hayden Christensen, vermoedelijk als Darth Vader. Daarmee herenigt hij zich met Ewan McGregor, die het titelpersonage speelt.

Obi-Wan Kenobi is een sleutelpersonage in de negendelige Star Wars-saga. Het is al even bekend dat Disney+ een standalone serie over de Jedi maakt en dat Ewan McGregor opnieuw in de rol kruipt. De Schotse acteur speelde de Jedi ook in Episode I, II en III (1999-2005), de films waarin het pad van de jonge Anakin Skywalker naar de Dark Side wordt gevolgd.

Obi-Wan Kenobi vs. Anakin Skywalker

In Episode II en III is Anakin Skywalker kind af en wordt hij gespeeld door Hayden Christensen. In deze films wordt de in potentie krachtigste Jedi ooit opgeleid door Obi-Wan Kenobi. We weten allemaal hoe dat uiteindelijk afliep.

Nog onbekend is het plot van de Star Wars-serie over Obi-Wan Kenobi. Maar een hereniging tussen de acteurs Hayden Christensen en Ewan McGregor is aanstaande. LRM Online meldt dat de Canadese acteur getekend heeft voor een rol van formaat.

Hayden Christensen speelt vermoedelijk Darth Vader

De serie speelt zich na Episode III af, dus de kans is aannemelijk dat Hayden Christensen niet als Anakin Skywalker, maar als Darth Vader te zien is. Al kan er natuurlijk ook gebruik gemaakt worden van flashbacks. De films waarin Hayden Christensen en Ewan McGregor samen te zien waren, kregen de nodige kritiek. Persoonlijk vinden wij de chemie tussen beide acteurs perfect.

Hayden Christen (Anakin:Darth Vader) tekent voor rol in Obi-Wan Kenobi
(afbeelding: Lucasfilm) (Afbeelding: Lucasfilm)

Officieel zou het nieuws volgens verschillende media tijdens Star Wars Celebration 2021 bekendgemaakt worden, maar dat evenement is uitgesteld tot augustus 2022. De productie van Obi-Wan Kenobi begint in 2021. Voorlopig zul je het dus nog even moeten doen met die andere Star Wars-serie op Disney+, The Mandalorian.

Check ook: Het is officieel: er komt nog veel meer The Mandalorian aan

Reageer op artikel:
Hayden Christensen als Anakin/Darth Vader in serie Obi-Wan Kenobi
Sluiten