Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 23 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe ontwikkeling brengt elektrische auto weer dichterbij de Apple Store

Of er in de Apple Store straks naast de iPhone en iPad ook een Apple Car komt te staan, is een vraag die ons al jaren bezighoudt. De techgigant zou onder codenaam ‘Titan’ druk bezig zijn met het project. Nu zou de elektrische auto een stukje dichterbij zijn door een samenwerking met het Zuid-Koreaanse OSAT.

Volgens The Elec, media uit het Aziatische land, werkt OSAT (Outsourced Semiconductor Assembly and Test) aan een module voor een chip die autopilot-functionaliteiten bestuurt, zoals we bijvoorbeeld kennen van Tesla.

Sinds vorig jaar druk met een nieuwe chip

Het project is volgend de bronnen vorig jaar al van start gegaan en wordt naar verwachting in 2023 afgerond. Dit betekent niet dat we volgend jaar al een auto in de Apple Store kunnen verwachten.

apple car, ingenieurs vertrekken, 2025, titan, zelfrijdende auto, Apple Store

Bij het afronden van dit project moeten de chips – met processoren, geheugen, een camera-interface en veel meer functies – nog daadwerkelijk in een auto worden geplaatst. Het assembleren van alle onderdelen zou gebeuren bij het Taiwanese Foxconn, die eind 2023 haar fabriek ‘up and running’ wil hebben.

Nieuwe Apple Store in Singapore is het Pantheon in Rome in het klein

Bronnen melden dat het doel is om hier in 2025 het eerste voertuig van de band te laten rollen. Al zie je vaker dat het productieproces van (elektrische) auto’s nog wel eens uit kan lopen. Zo heeft Tesla de Cybertruck al meerdere keren uitgesteld.

Apple en Tesla kiezen ongeveer dezelfde route

Het pad dat Apple zou bewandelen lijkt op dat van die andere Amerikaanse autofabrikant. Elon Musk klopte bij het Zuid-Koreaanse JCET STATSChipPAC voor de het assemblagewerk en haalde het geheugen voor de autopilot-chip uit hetzelfde land en klopte bij Samsung aan.

Tot ziens Apple Car: ingenieurs vertrekken bij bosjes

Nog niet zeker of de EV echt naar de Apple Store komt

Hoewel Apple eigenlijk niet meer kan ontkennen bezig te zijn met een auto-project, bevestigd het bedrijf niet dat we ooit een bolide in een Store gaan zien. De auto zou zelfrijdend moeten zijn, zonder dat een mens ooit hoeft in te grijpen. Ook gaan er geruchten over een revolutionaire batterijtechniek. Wat dit alles betekent zal de toekomst uitwijzen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.