Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 10 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Fargo-brein dropt nieuwe serie over presidentiële moordzaak

Maak kennis met Manhunt, een gloednieuwe thriller-serie van Apple over de moord op Abraham Lincoln. De grote namen vliegen je om de oren en het verhaal komt uit het brein van de schrijver van Fargo.

Apple kiest met Apple TV+ duidelijk voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. De streamingdienst komt niet eens in de buurt van de contentlawine die Netflix wekelijks uitbrengt, maar schiet wel opvallend vaak in de roos.

Apple onthult serie over moord op Abraham Lincoln

Oorlogsserie Masters of the Air, Killers of the Flower Moon, Severance, Ted Lasso: het opgebouwde aanbod aan kwaliteitsseries en films is ronduit indrukwekkend.

Na een nieuwe oorlogsserie van het team achter Band of Brothers en een modieuze dramaserie van een Sopranos-veteraan heeft Apple een volgende veelbelovende kwaliteitsserie voor je klaarstaan: Manhunt, een zevendelige thriller-serie over de moord op Abraham Lincoln. Een mysterie dat vooral de Amerikanen 158 jaar na dato nog onverminderd blijft fascineren en niet door een geschikter iemand verteld kan worden dan Monica Beletsky, de schrijfster van Fargo seizoen 3.

De Apple TV+ Original is gebaseerd op het gelijknamige non-fictie boek van James L. Swanson, die je niet alleen op meeslepende wijze en van uur tot uur meeneemt op die ene impactvolle dag, maar juist ook inzoomt op de dagen erna: de klopjacht op de mogelijke dader(s).

Fargo-brein en meer grote namen rond Manhunt

Of, zoals Apple de serie-versie samenvat: “Manhunt vertelt het verbazingwekkende verhaal van de jacht op John Wilkes Booth in de nasleep van de moord op Abraham Lincoln.” Scheelt weer 444 pagina’s aan leeshuiswerk.

Manhunt heeft dus in ieder geval rijk bronmateriaal om uit te putten, maar ook de keuze voor Monica Beletsky als showrunner belooft veel goeds. Haar CV bestaat vrijwel enkel en alleen uit geprezen topseries. Ze schreef eerder onder andere voor Friday Night Lights (8.7), Parenthood (8.3) en Fargo (8.9).

Daarmee is niet automatisch alles wat Beletsky aanraakt goud, maar gezien de reputatie van Apple TV+ Originals en een overtuigende eerste trailer wijst voorlopig alles erop dat ook Manhunt weer een onmisbare kwaliteitsserie gaat worden.

Ook aan de cast gaat het niet liggen: Anthony Boyle (Masters of the Air) speelt bijvoorbeeld John Wilkes Booth, Hamish Linklater (The Big Short) vertolkt de rol van Abraham Lincoln en verder komen onder andere Tobias Menzies (The Crown) en Patton Oswalt (Ratatouille) voorbij.

Op naar maart 2024

Hopelijk leveren al die uitstekende ingrediënten ook een waardig resultaat op. Daar gaan we op 15 maart achter komen: dan gaat Manhunt van start op Apple TV+.

Nu al trek in een dijk van een dramaserie? Check dan de geniale Britse detectiveserie die onlangs van start is gegaan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.