Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 26 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse acteur breekt de harten van alle Ted Lasso-fans

De slinkse verleidingstrucs van die dekselse casanova hebben de broze harten van alle Ted Lasso-fans gebroken. Matteo van der Grijn vond er niets beter op dan de droomvrouw van de Amerikaanse voetbalcoach de avond van haar leven te bezorgen. Of toch tenminste, het personage van de Nederlandse acteur in de hitserie van Apple TV+.

Ondanks dat er nog vier wedstrijden op de kalender prijken, is het troosteloze Ajax al wekenlang uitgespeeld. En om vertrouwen te tanken met het oog op volgend seizoen, voetbalde de zo goed als uittredende kampioen alvast het AFC Richmond van Ted Lasso van de mat in een oefenpartijtje.

Maar de forfaitscore in het voordeel van de Amsterdammers was niet de voornaamste reden waarom de harten van alle fans in duizenden stukken liggen. De Nederlandse acteur Matteo van der Grijn kaapte als volleerde Hollandse Don Juan de ideale match van Ted Lasso voor de ogen van de trainer weg. Don’t hate the player, hate the game?

Matteo van der Grijn in Ted Lasso

In de zesde aflevering van het derde seizoen is de Apple TV-hit op bezoek in Amsterdam. De spelers van AFC Richmond gaan eerst met de billen bloot in de Johan Cruyff-arena, alvorens die zelf op te zoeken aan de Wallen, terwijl Ted Lasso en zijn assistent op hun beurt een spirituele reis door het Van Gogh-museum beleven. En daar stopt het uithangbord voor de hoofdstad niet.

Omdat Rebecca het in haar eentje moet rooien in de grachtengordel, plonst de onoplettende voorzitster door schreeuwende fietsers het grauwe water in. Gelukkig brengt een Nederlandse Viking op een nabije woonboot redding. En al snelt valt de Britse schone voor de charmes van het – vooralsnog naamloze- personage van Matteo van der Grijn.

Alle sterren lijken in de richting van een bloeiende nieuwe romance te wijzen. En dat blijkt niet naar de zin van fans van Ted Lasso. Inmiddels zijn er hele romans bij elkaar gepend over een mogelijke relatie tussen de coach en de voorzitster van AFC Richmond. Kijkers zien in de kleinste dingen de grootste redenen waarom het duo voorbestemd is om samen te eindigen.

Daar komt door de avances van Matteo van der Grijn dus een voorlopig einde aan. Voor hij het personage van Hannah Waddingham veroverde, verscheen de Nederlander acteur in meerdere reclamespotjes. Hij speelde ook de rol van Vincent Harteveld in Hockeyvaders en die van Bart in het steengoeie Oogappels. Meer dan waarschijnlijk zal de Nederlandse acteur volgend seizoen vaker te zien zijn in de Apple TV-hit Ted Lasso. Hopelijk kunnen fans zich tegen dan verzoenen met de superieure verleidingstechnieken van de gemiddelde Nederlandse man.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.