Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 26 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Het stijlvolle en betaalbare horloge van Timex en Denham

We houden van betaalbare horloges, maar dan wel van klassieke merken. Oké, een collab keuren we ook goed. Timex en het Amsterdamse jeansmerk Denham bundelden onlangs hun krachten voor een stijlvol en betaalbaar horloge.

Timex, in 1854 opgericht als Waterbury Clock Company, is een Amerikaanse klokken- en horlogemaker. Het merk staat onder meer bekend om het eerste Mickey Mouse-horloge en was de leverancier van horloges voor het Amerikaanse leger in de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Denham is een relatief jong jeansmerk uit Amsterdam, bekend om zijn schaar als logo.

Timex x Denham Scissor Hands Watch

Die schaar komt terug op het horloge en vormt de twee wijzers die de tijd aanduiden. Het klokje is kinetisch, wat betekent dat het wordt aangedreven door de energie die jij opwekt door te bewegen. Zo kan de Timex x Denham Scissor Hands Watch tot 40 uren aan energie opslaan.

timex denham, betaalbaar horloge, zwart, jeans
✂️ (Afbeelding: Timex x Denham)

De rand van de kast is matzwart en gepoedercoat en het zwarte leren bandje heeft een alligatormotief. De achterkant is deels doorzichtig, waardoor je de mechaniek aan het werk ziet. Het automatische uurwerk met 21 juwelen is tot 50 meter waterdicht. En zoals je ziet is het design lekker minimalistisch.

Betaalbaar horloge

De jeans van Denham staan niet bekend als goedkoop, maar dit Timex-horloge waar de naam van de Amsterdamse jeansmaker aan verbonden is, is prima betaalbaar. Het klokje is te koop voor 250 euro en dat is voor een liefhebber dan wel verzamelaar niet veel geld.

timex x denham, betaalbaar horloge, zwart, jeans
✂️ (Afbeelding: Timex x Denham)

De Timex x Denham Scissor Hands Watch wordt in ieder geval opgenomen in ons lijstje met betaalbare horloges van gerenommeerde merken. Check ook deze beroemdheden die de show stelen met spotgoedkope klokjes in plaats van patserige Rolexen.

Andere kant van het spectrum

Stiekem houden we ook wel van over-the-top horloges voor patsers als Conor McGregor en Cristiano Ronaldo. Puur om naar te kijken, niet om de te kopen. Check bijvoorbeeld de nieuwe Jacob & Co Billionaire Timeless Treasure, waarvoor jij 610 jaar moet werken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.