Coen Grutters
Coen Grutters Horloges en accessoires 12 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Jacob & Co lanceert horloge waar jij 610 jaar voor moet werken

Smaak is niet te koop, zo bewijst het nieuwste horloge van Jacob & Co Honderden zeldzame diamanten zijn gedrapeerd over het schreeuwerige klokje, waardoor iemand met een gemiddeld inkomen zo’n 610 jaar moet werken om het te kunnen kopen.

Jacob & Co staat bekend om zijn uitermate luxueuze horloges. Dit horloge, de Timeless Treasure, is nummer 21 uit de Billionaire-collectie. Drie keer raden waarom die collectie zo heet. Inderdaad, deze horloges zijn niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er ook nog kwaliteitsmerken die betaalbare polsklokjes maken.

Horloge voor smakeloze miljardairs

Die zijn echter niet versierd met maar liefst 425 gele diamanten. Een team van vijftien specialisten heeft er maanden over gedaan om alle steentjes zorgvuldig te plaatsen. Slechts één op de tienduizend diamanten is van nature geel. Dat maakt dit horloge van Jacob & Co zo speciaal. Toch lijkt de som der delen hier meer waard dan het geheel. Al deze op zichzelf beeldige steentjes vormen samen namelijk een ietwat ordinair horloge.

Jacob & Co horloge duur Billionaire Timeless Treasure
(Afbeelding: Jacob & Co)

Kijk ook eens naar het lettertype waarmee ‘Billionaire’ gegraveerd is in de achterkant van de klok. Een tikkeltje kinderachtig, nietwaar? Bovendien is de tijd door alle tierelantijntjes in het complexe uurwerk lastig af te lezen. Toch wel een basisvereiste van een horloge.

Prijs van de Jacob & Co Billionaire Timeless Treasure

Zeker gezien het prijskaartje. Voor de Jacob & Co Billionaire Timeless Treasure moet namelijk 20 miljoen dollar worden betaald, omgerekend is dat ruim 18,3 miljoen euro. Dat is alsof je 88 Porsche 911 Carrera T’s om je pols hebt. Voor Jan Modaal, die netto zo’n 30.000 euro per jaar verdient, betekent het zelfs 610 jaarsalarissen opzij zetten.

Jacob & Co horloge duur Billionaire Timeless Treasure
(Afbeelding: Jacob & Co)
Jacob & Co horloge duur Billionaire Timeless Treasure
(Afbeelding: Jacob & Co)

Wie is dan wel in de markt voor dit enigszins ordinaire horloge? Denk aan mensen met onwaarschijnlijk veel geld en die dat maar al te graag kenbaar maken. De Floyd Mayweathers van deze wereld. De bokser, die twee jaar geleden nog een Rolex kocht voor een baby, betaalde in 2018 bijna 16,5 miljoen euro voor een horloge met witte diamanten uit dezelfde Billionaire-collectie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.