Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Aanschouw: Johnny Depp is haast onherkenbaar in comeback-film

Na een pijnlijke rechtszaak, een album en immer goedgevulde tabloids is het tijd voor de grote comeback van Johnny Depp. De 59-jarige acteur speelt na drie jaar zonder films in de grote opener van het Cannes Film Festival van dit jaar. Maak kennis met Jeanne du Barry.

Johnny Depp is terug. Nadat hij vorig jaar nog Amber Heard een trap nagaf op zijn nieuwste album, legt de 59-jarige acteur zijn gitaar neer om weer de rode loper te betreden. Drie jaar na zijn rol als oorlogsfotograaf W. Eugene Smith in het obscuurdere doch verrassend sterke Minamata, keert hij terug op het witte doek.

Jeanne du Barry: Johnny Depp is terug

Vorig jaar kregen we al het eerste beeld uit Jeanne de Barry te zien. De dramafilm waarin de Pirates of the Caribbean-acteur zijn grote comeback gaat maken. Daarin speelt Depp niemand minder dan koning Louis XV.

De Franstalige film vertelt het verhaal van Jeanne du Barry, een minnares van de koning. Waar du Barry eerst in bittere armoede leefde, veranderde ze door de romance van arbeidersvrouw in courtisane en de favoriete metgezel van Louis. Tot grote ergernis van het roddelende hof.

Cannes Film Festival

Mooi voer voor een dramafilm, en zeer binnenkort gaan we ontdekken of dat ook daadwerkelijk een topfilm oplevert. Jeanne du Barry gaat namelijk in première tijdens het prestigieuze Cannes Film Festival, dat dit jaar op 16 mei plaats zal gaan vinden. Sterker nog: de grote comeback van Johnny Depp is de opener van het filmfestival.

Dat nieuws grijpt de studio achter Jeanne du Barry slim aan om een eerste volledige trailer te droppen. Oftewel, de eerste bewegende beelden van Depp als koning Louis XV. Ook zien we de Franse actrice Maïwenn Le Besco als de minnares van de koning. Saillant detail: ze is tevens de regisseur van de film. Scherpe filmliefhebbers kennen haar wellicht nog als operazangeres Plavalaguna, uit The Fifth Element.

Lege pijplijn op IMDb

Wordt Jeanne du Barry de grote comeback van Johnny Depp? Dat valt te betwijfelen. Ongeacht hoe de recensies uit gaan pakken, is het een feit dat de acteur zover we weten geen andere films op de planning heeft staan. In Frankrijk kreeg hij dus nog een kans, maar vooralsnog laten de grote Hollywood-studio’s hem sinds de soap met Amber Heard links liggen.

De vraag is of Depp daarmee zit. De filmster, muzikant en geurtjespromotor heeft Los Angeles verruild voor het Britse platteland, waar hij volgens de tabloids zelfs een lokale pub wil gaan kopen en bestieren. Ach, je moet toch wat. Over een eventuele Nederlandse release van Jeanne du Barry is overigens nog niks bekend. Meestal slaan distributeurs juist hun slag tijdens dit soort filmfestivals, maar gezien de controverse rondom Depp is het maar de vraag hoe gretig men zal zijn.

Johnny Depp geeft Amber Heard trap na op nieuw album

🍿 (Afbeelding: Why Not Productions

The Playlist

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.