Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Johnny Depp maakt indruk als oorlogsfotograaf in eerste trailer Minamata

Johnny Depp speelt een oorlogsfotograaf in Minamata, een op een waargebeurd verhaal gebaseerde film waarvan de eerste trailer indruk maakt.

Het is een saai jaar voor filmliefhebbers. Ja, streamingdiensten hebben alle ruimte om hun Originals uit te brengen, maar de grote blockbusters blijven uit.

Minamata

Gelukkig zijn er nog een aantal titels die vooralsnog gewoon in de bioscoop uitkomen. Zo speelt Tom Hanks de hoofdrol in een western van de regisseur achter Bourne, die nog op de valreep van 2020 uitkomt.

Ondertussen zijn we blij met elke trailer die uitgebracht wordt. Lichtpuntjes aan het einde van de tunnel, films om naar uit te kijken. Dat geldt ook voor Minamata, een waargebeurd verhaal dat door alleskunner Andrew Levitas geregisseerd wordt.

Hij heeft amper films op zijn CV staan als regisseur, maar Levitas zit niet stil. Hij is fotograaf, restauranthouder, acteur, leraar aan New York University, producent, schilder en dus regisseur.

Johnny Depp als oorlogsfotograaf

Die staat van dienst trekt grote namen aan, waaronder die van Johnny Depp. Hij speelt de hoofdrol in Minamata, een film over de legendarische oorlogsfotograaf W. Eugene Smith.

New York, 1971. Na zijn gloriedagen als een van de meest gerespecteerde fotojournalisten van de Tweede Wereldoorlog, is W. Eugene Smith (Johnny Depp) een kluizenaar geworden.

Hij is helemaal vervreemd geraakt van de samenleving, en daarmee ook zijn carrière. Maar een geheime opdracht van Life magazine-redacteur Robert Hayes (Bill Nighy) stuurt hem naar de Japanse kuststad Minamata, die wordt geteisterd door kwikvergiftiging; het resultaat van decennia van grove industriële nalatigheid door de Chisso Corporation.

Daar dompelt Smith zich onder in de gemeenschap en documenteert hun inspanningen om te leven met de ziekte van Minamata en hun gepassioneerde campagne om erkenning te krijgen van Chisso en de Japanse regering.

Hartverscheurend

Gewapend met alleen zijn vertrouwde camera, geven Smiths beelden uit het giftige dorp de ramp een hartverscheurende menselijke dimensie, en zijn initiële opdracht verandert in een levensveranderende ervaring.

Klinkt als een prachtig verhaal, dat dus ook nog eens op echte gebeurtenissen is gebaseerd. Naast Johnny Depp bestaat de cast onder andere uit Hiroyuki Sanada, Tadanobu Asano, Katherine Jenkins, Jun Kunimura, Lily Robinson en dus Bill Nighy.

Check hieronder de eerste trailer en posters voor Minamata. Het is op het moment van schrijven helaas nog onbekend wanneer de film uit gaat komen.

Bron: Metalworks

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.