Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Tom Hanks en Bourne-regisseur komen 2020 redden met brute western

Tom Hanks en Bourne-regisseur Paul Greengrass komen het belabberde filmjaar 2020 op de valreep redden met de western News of the World.

Nu al meer dan vijftig films uitgesteld zijn naar volgend jaar, is elke nieuwe trailer voor een grote blockbuster alsof we een flesje water vinden in de woestijn.

Tom Hanks in News of the World

Oké, dat is overdreven, maar voor filmfans is het desalniettemin een belabberd jaar. Toch eindigt 2020 vooralsnog nog op een positieve noot. Op 25 december komt namelijk News of the World uit.

Regisseur Paul Greengrass werkt na het uitstekende Captain Phillips opnieuw samen met Tom Hanks. Ook kun je Greengrass natuurlijk kennen van de Bourne-films.

News of the World is gebaseerd op het gelijknamige boek van Paulette Jiles, uit 2016. De western speelt zich af in 1870.

Verteller

Vijf jaar na het einde van de burgeroorlog verhuist kapitein Jefferson Kyle Kidd (Hanks), een weduwnaar en veteraan van drie oorlogen, nu van stad naar stad als een non-fictieverteller, waarbij hij het nieuws deelt van presidenten en koninginnen, glorieuze vetes, verwoestende rampen en aangrijpende avonturen uit de verre uithoeken van de wereld.

In de vlakten van Texas kruist hij het pad met Johanna (Helena Zengel), een 10-jarige die zes jaar eerder door het Kiowa-volk werd opgevangen en als een van hen werd opgevoed. Johanna, vijandig tegenover een wereld die ze nog nooit heeft meegemaakt, wordt tegen haar wil teruggestuurd naar haar biologische tante en oom.

Kidd stemt ermee in het kind af te leveren waar het volgens de wet hoort. Terwijl ze honderden kilometers de meedogenloze wildernis in reizen, zullen de twee voor enorme uitdagingen staan van zowel menselijke als natuurlijke aard, terwijl ze op zoek gaan naar een plek die ze beiden hun thuis kunnen noemen.

Grote namen en trailer

Naast Tom Hanks en Paul Greengrass is er nog een grote naam bij dit project betrokken: Luke Davies. De schrijver achter de met prijzen overladen dramafilm Lion.

Een team vol grote namen dus, dat kan toch bijna niet meer mis gaan? Hopelijk weten Hanks en Co. het rampzalige filmjaar 2020 nog op de valreep te redden. Check hieronder de eerste trailer voor News of the World.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tom Hanks en Bourne-regisseur komen 2020 redden met brute western
Sluiten