Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 12 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

HBO Max scoort met dood Batman, maar stuit op forse kritiek

HBO Max is niet de streamingdienst waarbij je direct aan superhelden denkt, maar ze hebben het hele DC Universum tot hun beschikking. Nu scoren ze met een serie over de zoon van Bruce Wayne/Batman. Maar Gotham Knights, een serie over de nasleep van de dood van Batman, krijgt vanuit alle hoeken de wind van voren.

Op HBO Max vind je briljante superheldenfilms als The Dark Knight, die zelfs tot de beste films aller tijden behoren. Of Justice League: The Snyder Cut, de aangename verbetering van het origineel. Maar niet alles met Batman slaat aan, al helemaal niet als hij dood is.

De serie Gotham Knights op HBO max

Gotham Knights is een nieuwe superheldenserie, die ook een graantje probeert mee te pikken van het populaire genre coming-of-age. In de nasleep van de moord op Bruce Wayne gaat zijn opstandige geadopteerde zoon een onwaarschijnlijke alliantie aan met de kinderen van de vijanden van Batman. Zij worden allemaal beschuldigd van het doden van de gemaskerde vleermuis.

Wie die kinderen dan zijn? Welnu, onder anderen Duela, de dochter van Joker. Ook het iconische personage Harvey Dent (Two-Face) is terug, nu niet gespeeld door Aaron Eckhart (The Dark Knight), maar door Supernatural-acteur Misha Collins.

De dood van Batman scoort, maar ook weer niet

De kinderen van Batman en Joker die samenspannen met Two-Face op de achtergrond, dat klinkt als gratis drugs voor DC-junkies. Ze komen er dan ook massaal op af, want Gotham Knights is na The Last of Us en Succession de best bekeken serie van dit moment op HBO Max. Geen schande om die twee voor je te hebben.

gotham knights, batman, serie, hbo max, joker, kinderen
Olivia Rose Keegan als Duela, de dochter van Joker (Afbeelding: HBO Max)

Dan de recensies, waar we toch echt niet aan ontkomen. Hoe denken de zure filmcritici over deze HBO Max-serie die de nasleep van de dood van Bruce Wayne belicht? Welnu, op Rotten Tomatoes scoort Gotham Knights met 18% bedroevend laag onder recensenten. “Zet nooit amateurs op een verhaal rond Batman”, is de consensus. Het publiek kent iets meer genade, maar is met een score van 48% ook overwegend negatief. IMDb heeft er een rating van 4,4 uit 10 voor over.

Oordeel vooral zelf. Gotham Knights is nu te streamen op HBO Max.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.