Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 27 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Playstation-game wordt serie: eerste beeld The Last of Us maakt indruk

HBO is de geprezen game The Last of Us om aan het toveren tot een serie, met The Mandalorian-ster Pedro Pascal in de hoofdrol. Het eerste beeld is direct een feest van herkenning.

The Last of Us was één van de beste games van de Playstation 3-generatie. Ontwikkelaar Naughty Dog wist na de Uncharted-games opnieuw graphics uit de verouderde hardware te persen waar je U tegen zegt.

Van Playstation-game naar HBO-serie

Ondertussen zijn we acht jaar, een nieuwe console-generatie en een vervolg verder. Voor het grote publiek begint het avontuur van Ellie en Joel echter nu pas.

HBO komt namelijk met een ambitieuze adaptatie van de videogame The Last of Us. Een serie met Pedro Pascal in de hoofdrol als Joel en Bella Ramsey als Ellie, die op elkaar aangewezen zijn om te overleven in een door een infectie verwoeste wereld.  Naar verluidt moesten zelfs de opnames van The Mandalorian wijken voor de opnames van deze zombie-serie.

De opnames van The Last of Us zijn in volle gang. De pilot voor de serie wordt op dit moment gefilmd, waardoor de eerste setfoto’s al op het internet te vinden waren in de afgelopen weken. Maar ja, vaak ging het dan om vaag, van ver ingezoomd beeld.

Eerste beeld van Joel en Ellie

Gelukkig brengt Neil Druckmann daar nu verandering in. De co-president van Naughty Dog heeft ons getrakteerd op het allereerste officiële voorproefje op Joel en Ellie. De gezichten van Pascal en Ramsey zijn niet te zien, maar fans van de originele videogame herkennen meteen hun helden terug.

Kijk te snel, en je zou bijna denken dat het gewoon een screenshot van de game is. De regisseur van de gameversie van The Last Of Us deelde ook meteen zijn eigen reactie op de eerste beelden: “Hooooooly shit!” 

The Last of Us: slag om de arm

Tevens belooft Druckmann fans dat de opnames in volle gang zijn. Überhaupt is het een geruststelling voor spelers van de originele videogame dat de ontwikkelaar zo nauw betrokken is bij de adaptatie van HBO. Het netwerk wil er echt een prestigeproject van maken, maar adaptaties van videogames pakken vaker belabberd dan briljant uit.

Voorlopig blijft het een kwestie van afwachten waarmee HBO op de proppen gaat komen. Geen ramp, gezien HBO Max ook nog steeds niet in Nederland is uitgerold. De eerste indruk zit in ieder geval meer dan goed. Wordt vervolgd!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.