Thomas Aalderink
Thomas Aalderink HBO Max 11 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Publiekslieveling Game of Thrones pakt hoofdrol in The Last of Us-serie

Sinds de aankondiging dat HBO de populaire game-serie The Last of Us gaat ombouwen tot een serie, wordt er al hevig gespeculeerd over de cast. Welk duo krijgt de zware taak om Joel en Ellie tot leven te wekken? Op die vraag hebben we nu het antwoord, en daar zullen vooral Game of Thrones-fans blij mee zijn.

De keuze is volgens Deadline namelijk gevallen op Pedro Pascal en Bella Ramsay. Eerst genoemde behoeft eigenlijk geen introductie. De Amerikaan met Chileense roots brak door dankzij zijn fantastische optreden als Oberyn Martell in Game of Thrones. Vervolgens schitterde hij onder andere in Narcos en is hij tegenwoordig vooral bekend van de Disney+ serie The Mandalorian. Een mooi rijtje waar nu dus ook The Last of Us bij gaat komen.

Publiekslieveling uit Game of Thrones

Pedro Pascal speelt daarin de hoofdrol samen met een andere Game of Thrones-ster. De rol van Ellie is namelijk voor publiekslieveling Bella Ramsay. Deze jonge actrice is zeer geliefd bij Game of Thrones-fans, en dat heeft allemaal te maken met haar fantastische optreden als Lyanna Mormont. Ondanks haar jonge leeftijd was ze in die serie een behoorlijk bad ass, en dat maakt haar ook een logische keuze om Ellie te spelen in The Last of Us.

De makers proberen met de serie zo dicht mogelijk bij de game te blijven, ook qua verhaal. In The Last of Us wordt de aarde getroffen door een virus dat veel erger is dan corona. Velen sterven en wat overblijft is een post-apocalyptische wereld. In deze dorre wereld volgen we een overlever genaamd Joel. Hij is smokkelaar van beroep en heeft geleerd hoe hij zich staande moet houden in deze wereld.

Het verhaal van The Last of Us

Dit verandert wanneer hij een 14-jarig meisje genaamd Ellie ontmoet. Hij wordt gevraagd om haar uit onderdrukt gebied te smokkelen. Joel slaagt daarin, maar ontdekt vervolgens dat Ellie niet zomaar een meisje is. Ze is mogelijk de sleutel tot het vinden van een geneesmiddel. Samen beginnen ze aan een gevaarlijke tocht door het apocalyptische Amerika.

The Last of Us wordt gemaakt door HBO en dat is niet alleen terug te zien in de cast. Ook achter de camera vinden we een aantal namen met een verleden bij dit televisienetwerk. Zo is Craig Mazin (die ook verantwoordelijk was voor de serie Chernobyl) de grote roerganger. Mazin wordt bijgestaan door Neil Druckmann. Hij is co-president en creative director bij Naughty Dog, het bedrijf achter de game.

Releasedatum The Last of Us

Alle ingrediënten voor een succesvolle serie lijken aanwezig. Op het eindresultaat moeten we helaas nog wel even wachten. Er is officieel nog geen releasedatum, maar de verwachting is dat The Last of Us ergens eind 2021 of begin 2022 zal gaan verschijnen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.