The Last of Us cast: dit zijn de beste kandidaten om Joel en Ellie te spelen

The Last of Us behoort volgens velen tot de beste games ooit gemaakt. IJzersterke gameplay, prachtige graphics en een verhaal dat je grijpt. Deze PlayStation 3/4 game is een must-play. Maar wat als je niet echt een gamer bent? Dan mag je HBO dankbaar zijn, want zij komen binnenkort met een serie gebaseerd op The Last of Us. De schrijver van het briljante Chernobyl neemt het script voor zijn rekening, maar de cast is nog onbekend. Wij zetten de mogelijk kandidaten vast op een rij.

In The Last of Us wordt onze planeet getroffen door een dodelijk virus. Velen sterven en wat overblijft is een post-apocalyptische wereld. In de game volgen we een overlever genaamd Joel. Hij is smokkelaar en weet hoe hij zich staande moet houden in deze wereld. Dit verandert wanneer hij Ellie ontmoet. Een 14-jarig meisje dat uit een onderdrukt gebied gered moet worden. Joel slaagt daarin en ontdekt vervolgens dat zij mogelijk de sleutel is tot het vinden van een geneesmiddel.

HBO komt met The Last of Us serie

Het origineel verscheen alweer bijna zeven jaar geleden. In 2014 kreeg The Last of Us nog een opgepoetste versie op de PlayStation 4. Deze is zeker nog steeds de moeite waard, maar je kunt nu dus ook wachten op de serie. Het verhaal gaat namelijk grotendeels hetzelfde zijn. Dit betekent dat we op zoek moeten naar een acteur en een actrice die Joel en Ellie gaan spelen. Wij hebben onze favoriete karakters op een rijtje gezet.

Joel

Hugh Jackman

De naam die het vaakste voorbijkomt is die van Hugh Jackman. Bekijk de foto’s en je begrijpt waarom. Hugh Jackman en Joel delen de nodig uiterlijke kenmerken, maar daar blijft het niet bij. Met zijn rol in Logan heeft Hugh Jackman al bewezen dat hij zeer geschikt is om een getergde, maar toch liefdevolle gedwongen vader te spelen. Hij is dus geknipt voor deze rol in The Last of Us.

The Last of Us Hugh Jackman
Hugh Jackman in Logan. (Afbeelding: 20th Century Fox)

Nikolaj Coster-Waldau

Ook Game of Thrones ster Nikolaj Coster-Waldau is volgens veel fans een goede kandidaat. Deze Deense acteur heeft als Jaime Lannister bewezen dat hij de juiste emoties over kan brengen, zonder zijn ruwe kant te verliezen. Ook helpt het mee dat Nikolaj Coster-Waldau in staat is om een goede baard te laten staan.

Game of Thrones Nikolaj Coster-Waldau HBO The Last of Us
Nikolaj Coster-Waldau in Game of Thrones. (Afbeelding: HBO)

Troy Baker

Minder bekend, maar daarom zeker geen mindere keuze. Troy Baker is de enige acteur die ervaring heeft met deze rol. Hij speelde namelijk Joel in de game. Hij deed de motion capturing en de stem van de hoofdrolspeler uit The Last of Us. Qua ervaring voor de camera moet hij het afleggen tegen de andere heren, maar Troy Baker is absoluut het overwegen waard.

Ellie

Dafne Keen

Als we Hugh Jackman noemen als mogelijke Joel, dan kunnen we ook niet om Dafne Keen heen. Deze nog jonge actrice speelde namelijk samen met Jackman in Logan. Deze film heeft de nodige overeenkomsten met The Last of Us en dus zou deze jongedame een logische keuze zijn.

Dafne Keen
Dafne Keen in Logan. (Afbeelding: 20th Century Fox)

Maisie Williams

The Last of Us van HBO zou dus een Logan reünie kunnen worden, maar ook een Game of Thrones feestje. Actrice Maisie Williams wordt namelijk ook getipt als Ellie en haar kennen we natuurlijk als Arya Stark. Williams weet dus hoe je een jonge, maar sterke vrouw moet spelen. Dit maakt haar zeer geschikt voor de rol van Ellie en daarnaast zit haar naam dus al in de rolodex van HBO.

Maisie Williams
Maisie Williams in Game of Thrones. (Afbeelding: HBO)

Kaitlyn Dever

Als HBO op zoek gaat naar een actrice die vooral heel erg lijkt op Ellie uit The Last of Us, dan komen ze nagenoeg zeker uit bij Kaitlyn Dever. Met haar ronde gezicht, sproetjes en donkerblonde haar is ze de ideale Ellie. Daarnaast kan ze ook nog eens fantastisch acteren. Zo was ze met haar rol in de Netflix serie Unbelievable genomineerd voor een Golden Globe.

Kaitlyn Dever The Last of Us
Kaitlyn Dever in Unbelievable (Afbeelding: Netflix)

Releasedatum The Last of Us

Wie er uiteindelijk in serie versie van The Last of Us gaan spelen, is dus nog onbekend. Daarnaast is ook de releasedatum nog niet onthuld, maar HBO zegt dat het niet lang meer gaat duren. Wat we wel zeker weten is dat Craig Mazin het script voor zijn rekening gaat nemen. Hij heeft ook Chernobyl gedaan en we weten allemaal hoe die serie ontvangen werd.

Reageer op artikel:
The Last of Us cast: dit zijn de beste kandidaten om Joel en Ellie te spelen
Sluiten