Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Stijl 22 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Michael Jordan steelt de show met peperduur horloge van de toekomst

Afgelopen weekend waren de ogen van alle basketballiefhebbers gericht op de NBA All-Star Game in Cleveland. Zij werden getrakteerd op een prachtige show waarin het team van LeBron James als winnaar uit de bus kwam. Dit gebeurde onder toeziend oog van Michael Jordan, en die hield zelf de tijd bij op een hypermodern en uniek horloge.

Om de pols van de levende legende zagen we een op maat gemaakte Urwerk Ur-220. Een klokje dat standaard al behoorlijk indrukwekkend is. Het Zwitserse merk Urwerk is misschien niet zo bekend als Rolex, Richard Mille of Patek Philippe, maar zeker de moeite waard om in de gaten te houden.

De futuristische horloges van Urwerk

In tegenstelling tot veel andere grote merken is Urwerk alles behalve klassiek. Deze Zwitserse horlogemaker valt juist op door onconventionele en vooruitstrevende ontwerpen. Hierbij wordt vaak gebruikgemaakt van exotische materialen zoals carbon, keramiek en unieke metaallegeringen.

Michael Jordan horloge Urwerk UR-220
De UR-220 (Afbeelding: Urwerk)

De UR-220 die Michael Jordan om zijn pols droeg tijdens de NBA All-Star game is daar een mooi voorbeeld van. Dit zwarte horloge is bijna volledig gemaakt van carbon. Wat hem zo high-tech maakt, is de manier waarop de tijd wordt aangegeven. De Urwerk-220 maakt geen gebruik van standaard wijzers, maar een soort driepoot. Deze benadering is misschien even wennen, maar zorgt wel voor een futuristische look.

De Urwerk UR-220 van Michael Jordan

Op de afbeeldingen in dit artikel zie je de de standaard Urwerk UR-220. Uiteraard neemt Michael Jordan daar geen genoegen mee. Het horloge dat hij om zijn pols heeft is speciaal voor hem aangepast. Zo heeft hij rode accenten in plaats van geel en groen. Daarnaast is het Romeinse cijfer XXIII toegevoegd. Dit is het nummer 23, het iconische rugnummer van Michael Jordan.

Michael Jordan horloge Urwerk UR-220
Geen doorsnee klokje (Afbeelding: Urwerk)

Dit is overigens niet de enige Urwerk UR-220 die Michael Jordan in zijn bezit heeft. De beste basketballer ooit heeft er naar verluid nog 23. Deze zijn echter wel iets anders. Zo zijn de accenten van deze horloges niet rood, maar blauw. Waarom hij er zoveel heeft is ons een raadsel. Het is in ieder geval niet omdat ze goedkoop zijn. De prijs wordt geschat op zo’n 200.000 euro per stuk.

Sporters en hun (patserige) horloges

Michael Jordan is uiteraard niet de enige (oud-)sporter die gek is op dure horloges. Ook Rafael Nadal is niet vies van een modern (en prijzig) klokje. Zo droeg hij deze peperdure Richard Mille toen hij de Australian Open winst te winnen. Een prachtige horloge. In ieder geval een stuk mooier dan dit protserige klokje van Cristiano Ronaldo.

5 horloges van automerken waarvoor je heel wat auto’s kunt kopen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.