Stijn Kuster
Stijn Kuster Stijl 2 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

5 horloges van automerken waarvoor je heel wat auto’s kunt kopen

Autoliefhebberij gaat om veel meer dan auto’s alleen. Tijdschriften, games en hele appartementencomplexen worden gemaakt voor autofanaten. Om over horloges maar te zwijgen.

Van een ontwerper als Porsche Design (zusterbedrijf van de autofabrikant) mag je een ‘auto-horloge’ verwachten. Maar er zijn meer autobouwers die horloges bouwen.

Horloges van automerken

Vijf modellen op een rij. In plaats van deze collectie kun je ook heel wat auto’s kopen, maar net waar je jouw geld het liefst aan uitgeeft. Onze persoonlijke favoriet uit het rijtje is de Breitling Premier B01 Chronograph Bentley.

1. Jacob & Co. Bugatti Chiron Tourbillon Baguette Black and Orange

Maar we beginnen met de duurste. Het Amerikaanse Jacob & Co. bouwde een horloge gebaseerd op de Bugatti Chiron. Het uurwerk verwijst naar de zestiencilinder van de Chiron. In het horloge zitten zestien zuigers die echt bewegen. Na 60 uren staat de benzinemeter op 0 en moet je het handopwindbare horloge opnieuw opwinden.

De prijs van het horloge is op aanvraag. Naar verluidt wordt er 560.000 dollar (462.249 euro) voor het sieraad gevraagd. Meer informatie vind je hier.

2. Mazda MX-5 10th Anniversary Seiko

Niet luxe automerken maken horloges. Zo kreeg elke koper van een Mazda MX-5 NB 10th Anniversary in 1999 een speciale giftset met daarin onder meer een Seiko horloge.

Horloges van automerken
(Afbeelding: Mazdamx510thanniversary)

Het horloge is, in tegenstelling tot de MX-5 zelf, gemaakt van roestvrijstaal en heeft een saffierblauwe wijzerplaat, die verwijst naar de kleur van de auto. In de giftset die je bij de auto kreeg zitten twee horloges, een dames- en herenmodel.

Conor McGregor heeft peperduur nieuw horloge en het is geen Rolex

De giftsets zijn inmiddels schaars en worden zo nu en dan verkocht voor plusminus 300 euro. Bij de horloges krijg je een sleutelhanger en een miniatuurversie van de MX-5 NB 10th Anniversary.

3. Donkervoort 40th Anniversary Limited Edition by TW Steel

Ook Nederlandse automerken bieden accessoires voor hun verjaardag aan. Zo verkoopt Donkervoort naast de Donkervoort D8 GTO 40 horloges, in 2018 uitgebracht ter ere van het 40-jarige bestaan.

Horloges van automerken
(Afbeelding: Donkervoort)

In samenwerking met TW Steel – ook een Nederlands merk – maakte Donkervoort een strakke klok die is uitgevoerd in donker titanium. De band is gemaakt van leer en heeft rode stiksels.

Hoewel het merk inmiddels 43 jaar bestaat, is het horloge nog steeds te koop. De prijs valt mee: 499 euro.

4. Breitling Premier B01 Chronograph Bentley

Breitling was hoofdsponsor van Bentley toen de Britse autobouwer in 2003 tijdens de 24 uur van Le Mans op de de eerste eentweede plaats eindigde. De samenwerking tussen de twee bedrijven leidde tijdens het 100-jarige bestaan van Bentley (2019) tot een speciale horlogelijn.

Horloges van automerken

Breitling bracht drie horloges voor Bentley op de markt. Een stalen variant in het bruin en in het ‘British Racing Green’, en een 18-karaats klokje in een rosé gouden uitvoering.

De groene is te koop voor net geen 8.000 euro, het bruine exemplaar is bijna 2.000 euro duurder. Ga je voor het gouden model, dan ben je meer dan 26.000 euro kwijt. Meer informatie vind je hier.

5. Tag Heuer Carrera Porsche Chronograph

Hoewel Porsche zijn eigen designmerk heeft, zocht het Duitse bedrijf voor een Porsche Carrera-horloge de samenwerking met het Zwitserse Tag Heuer.

De wijzerplaat heeft de kleur en het reliëf van asfalt en er is keuze uit een leren of stalen band. De Tag Heuer Carrera Porsche Chronograph is te koop voor omgerekend 4.826 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.