Stijn Kuster
Stijn Kuster Human Interest 12 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Bentley is een *tromgeroffel* überluxe woontoren

Hagelwitte stranden, mooi weer, een bruisend uitgaansleven en tal van luxe optrekjes. Miami is voor de jetset een ultieme plek om te verblijven. Voor deze groep bouwt Bentley een luxe woontoren.

Na de Porsche Design Tower en de Aston Martin Residences zet Bentley ook een luxe woontoren in Miami neer. Iedereen kan zich inschrijven voor een appartement, maar de Britten bouwen de toren vooral voor veel te rijke autoliefhebbers met luxe wagens.

Vanuit je appartement de boulevard op

Elke woning heeft namelijk een inpandige garage voor meerdere auto’s en een autolift. Vanuit die lift rijden bewoners zo de boulevard van Sunny Isles Beach op.

porsche-torre-soymotor, bentley, toren, wolkenkrabber
Het interieur van de Porsche Tower, ontworpen door dezelfde architect als de Bentley Tower

Maar niet alleen aan het strand is het genieten. Ook als je de woontoren binnenloopt – nadat je bent afgespoeld onder je eigen buitendouche – kun je op het balkon wegdromen met uitzicht op de azuurblauwe zee.

De faciliteiten in de woontoren van Bentley

Als je even geen zin hebt in het strand van Miami, kun je in je eigen privé-zwembad relaxen, om daarna nog meer te ontspannen in de sauna. Ook kun je plaats nemen in de gezamenlijke whiskybar, spa, fitnessruimte of het luxe restaurant. Het interieur van de Bentley Tower in Miami wordt ontworpen door de architect die ook de Porsche Tower heeft ontworpen. De foto’s in dit artikel zijn slechts een indicatie.

porsche-torre-soymotor, bentley, wolkenkrabber
De fitnessruimte in de Porsche Tower, ontworpen door dezelfde architect als de Bentley Tower

Zeeschildpad- en milieuvriendelijk

Bij de bouw van de luxe woontoren van Bentley in Miami worden zoveel mogelijk milieuvriendelijke bouwmaterialen gebruikt. Daarnaast is het gebouw ontworpen om zo min mogelijk energie te verbruiken en weinig licht richting de kust uit te stralen. Dit is bedacht om disoriëntatie onder jonge zeeschildpadden te voorkomen.

Bentley gaat volledig elektrisch en zegt verbrandingsmotor vaarwel

De bouw van de Bentley woontoren start in 2023. Er worden in totaal zestig verdiepingen gebouwd, waarin plek is voor meer dan 200 luxe woningen. Verwachting is dat deze in 2026 af zijn. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de website van Bentley Residences Miami.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.