Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 2 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

LEGO viert terugkeer Luke Skywalker met Mandalorian-bouwset

LEGO heeft een nieuwe bouwset onthuld, waarmee je de meest iconische scène uit Star Wars-serie The Mandalorian kunt nabouwen. Juist, de terugkeer van de jonge Luke Skywalker.

Dit artikel bevat SPOILERS. Maar je bent wel een erg vreemde snuiter als je als Star Wars-fan seizoen 2 van The Mandalorian nog niet hebt gezien.

LEGO en Star Wars gaan a long way back. Door de jaren heen zijn er fantastische bouwsets uitgekomen, zoals vorig jaar nog deze levensgrote AT-AT. Dit was op de Millennium Falcon na de grootste Star Wars-set ooit.

LEGO viert terugkeer Luke Skywalker

Een stuk minder uitgebreid is de nieuwe bouwset waarmee je een scène uit The Mandalorian kunt nabouwen. Maar het iconische aspect van de bewuste scène en alleen al het minifiguurtje van Luke Skywalker maakt deze LEGO-set tot een absoluut hebbeding, vooral voor Star Wars-fans.

luke skywalker, dark troopers, lego, bouwset, the mandalorian, star wars

Het gaat om de scène in de finale van The Mandalorian seizoen 2, waarin vanuit het niets Luke Skywalker de boel komt redden door de Dark Troopers te verslaan. Dat ging wel heel makkelijk overigens, maar dat is een discussie die hier niet gevoerd hoeft te worden. Feit is dat het om een CGI-versie van de jonge Mark Hamill ging, refererend naar de oudste drie Star Wars-films. Gezien de tijdlijn van de serie logisch. En gezien de populariteit van de serie even logisch om hier een LEGO-set van te maken. Lees en bekijk in dit artikel meer over de terugkeer van de jedi.

Niet de eerste Mandalorian-bouwset

De bouwset is vrij simpel en bestaat uit 166 stenen en vier minifiguren; Luke Skywalker en vier Dark Troopers. Vanaf 1 maart te koop voor 29,99 euro. Doet het hoe dan ook goed als cadeau, maar volwassen nerds houden deze set natuurlijk zelf.

luke skywalker, dark troopers, lego, bouwset, the mandalorian, star wars, minifiguren
luke skywalker, dark troopers, lego, bouwset, the mandalorian, star wars, minifiguren

Het is overigens niet de eerste LEGO-bouwset waarmee een ode wordt gebracht aan Star Wars-serie The Mandalorian. Zo is er dit uitgebreide bouwwerk van Grogu aka Baby Yoda en kun je Din Djarin nabouwen in zijn Razor Crest.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.