Pim Jansen
Pim Jansen Crypto 2 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Memphis Depay volgt Eminem en koopt peperdure NFT-aap

Rappers onder elkaar, zullen we maar zeggen. Net als Eminem is ook Memphis Depay nu lid van de Bored Ape Yacht Club. Dat word je alleen als je een NFT van een digitale aap koopt via OpenSea. En die zijn niet goedkoop.

NFT (uit te spreken als ‘neft‘) staat voor non-fungible token en is een steeds groter wordende crypto-trend. Het is een onvervangbare token die wordt ondersteund door blockchain-technologie. Als koper krijg je de rechten op een uniek stukje code, vaak een creatieve uiting, in de breedste zin van het woord. Er gaat veel geld in om, zo ving een kunstenaar al eens 58 miljoen euro voor deze relatief simpele JPG-collage.

Memphis hoort bij de Bored Ape Yacht Club

Een trend binnen deze trend is de Bored Ape Yacht Club (BAYC). Dit is een collectie van 10.000 NFT’s. Als je in het bezit bent van eentje, is dat direct je lidmaatschap. Als lid heb je exclusieve voordelen, zoals toegang tot THE BATHROOM. In deze ruimte werken leden samen aan een digitaal kunstwerk, dat ook wel weer veel waard zal worden als non-fungible token.

Memphis Depay voegt zich bij celebrities als Eminem, Steve Aoki, Steph Curry, The Chainsmokers, Shaquille O’Neal, Gwyneth Paltrow, Paris Hilton. Hier lees je waarom de apen zo gewild zijn onder beroemdheden.

Dit betaalde Eminem voor zijn NFT-aap

Wat Memphis Depay heeft betaald voor zijn Bored Ape NFT is niet bekend. Feit is dat deze unieke stukjes code in de vorm van een aap tonnen waard zijn. Zo betaalde Eminem 123,45 Ethereum voor een aap, die toevallig ook nog op hem leek. Op het moment van zijn aankoop was dat omgerekend 450.000 dollar.

bored ape yacht club, nft, eminem, memphis depay
(Afbeelding: Instagram / Memphis Depay)

“Making moves in this NFT space”, zegt Memphis Depay over zijn toetreding tot de Bored Ape Yacht Club. Wil je hier ook bij horen? Check op deze overzichtspagina van OpenSea voor de apen die nog beschikbaar zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.