Martin de Coninck
Martin de Coninck Crypto 4 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Eminem betaalt 450.000 dollar voor NFT-aap die op hemzelf lijkt

Rapper Eminem heeft 450.000 dollar uitgegeven aan een Bored Ape-NFT, die op hemzelf lijkt. Hij onderstreept hiermee dat de gekte rond non-fungible tokens nog lang niet voorbij is.

De nieuwe NFT van Eminem komt uit de Bored Ape Yacht Club-collectie en heeft (toevallig) veel weg van de Amerikaanse rapper. Dat vond ook de vorige eigenaar van deze NFT, GeeGazza. In november twitterde GeeGazza al dat zijn Bored Ape voorbestemd was om door Eminem gekocht te worden. Dankzij voortschrijdend inzicht kan deze persoon nu 450.000 dollar bijschrijven op de bankrekening.

EminApe, de Bored Ape-NFT van Eminem

Nu maakt een tonnetje meer of minder waarschijnlijk niet uit voor Eminem, te weten dat hij op Open SEA in het bezit is van nog vijftien non-fungible tokens, onder de naam Shady Holdings. De verleiding om deze sprekende NFT aan te schaffen was blijkbaar ook te groot. Als kersverse eigenaar van zijn witbehaarde gelijkenis heeft de NFT direct een passende naam gekregen: EminApe. De rapper heeft zijn social media avatar meteen gewijzigd in zijn unieke stukje code.

Bored Ape Yacht Club (BAYC) is een collectie van 10.000 Bored Ape NFT’s; unieke digitale collectables op de Ethereum-blockchain. Elke afbeelding van een Bored Ape dient direct als lidmaatschapskaart voor de exclusieve ‘Yacht Club’. Als lid van deze dolle apenbende heb je toegang tot exclusieve members only-voordelen, zoals toegang tot THE BATHROOM. In deze ruimte werken leden samen met aan een digitaal kunstwerk, dat ook wel weer veel waard zal worden als NFT.

Verkocht voor 123,45 Ethereum

De Ethereum-blockchain geniet bij veel kunstliefhebbers de voorkeur om NFT’s uit te geven en te verhandelen. Dat er ruim 123,45 Ethereum (op het moment van aankoop zo’n 450.000 dollar) voor deze specifieke NFT is betaald, maakt de initiële aankoop van 0,08 Ether een schijntje. De complete collectie is trouwens al lang en breed uitverkocht, maar een groot deel wordt wel aangeboden op het grootste NFT-handelsplatform Open SEA.

Hier worden knotsgekke bedragen gevraagd, oplopend tot honderden Ethers per NFT! Op sommige verveelde apen wordt flink geboden, op anderen minder. Misschien zitten er tussen de bieders wel andere celebs, die net als Eminem hun evenbeeld hebben gevonden in een digitale aap. Wie weet.

12-jarige in no-time miljonair met NFT’s van ‘vreemde walvissen’

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.