Alrik de Jong
Alrik de Jong Crypto 27 aug 2021
Leestijd: 1 minuut

12-jarige in no-time miljonair met NFT’s van ‘vreemde walvissen’

Dat je miljoenen kunt verdienen met een NFT is geen nieuws meer. En de 12-jarige Benyamin Ahmed laat nog maar eens zien dat je geen kunstenaar hoeft te zijn om mee te profiteren van de crypto-hype. Maak kennis met Weird Whales, die het jochie in een week tijd miljonair hebben gemaakt.

NFT staat voor non-fungible token. Dit is een niet-vervangbare token, die wordt ondersteund door blockchain-technologie. Aan het stukje code is een een digitaal werk is gekoppeld. Meestal gaat het om kunst, design of andere creatieve uitingen. Kunstenaar Beeple verdiende bijvoorbeeld 63,9 miljoen dollar met de simpele JPG-collage Everydays: The First 5.000 Days. In dit artikel lees je waarom NFT’s zoveel waard zijn.

12-jarige is miljonair dankzij NFT’s

Een van de eerste NFT’s ter wereld waren deze cryptopunks, die inmiddels erg veel waard zijn. Benyamin Ahmed lijkt hierdoor geïnspireerd en heeft in vergelijkbare pixelstijl een enorme reeks ‘vreemde walvissen’ gemaakt.

nft, weird whales, miljonair, 12-jarige
(Bron: nft-stats.com)

Hij noemt zijn NFT’s Weird Whales en de walvissen vinden gretig aftrek. De gemiddelde prijs is tot nu toe 1.401 dollar en in de afgelopen zeven dagen heeft hij liefst 817 stuks verkocht. Dat brengt het totaal al op 1.14 miljoen dollar in Ethereum.

Statistieken van Weird Whales

En dit is slechts het begin. De ‘vreemde walvissen’ van de 12-jarige miljonair gaan als zoete broodjes over de crypto-toonbank. De NFT die het meest opleverde is Wheird Whales 786, waarvoor 24.700 duizend dollar werd betaald. Daarna volgt eentje van 10.000 dollar, en zo lijken de prijzen op te lopen, vooral nu er wereldwijd aandacht is voor zijn digitale kunst. Bekijk de realtime statistieken hier.

weird wales, 12-jarige miljonair, nft, vreemde walvissen
Weird Whales 786

Liever ongecensureerde en unieke foto’s van Kate Moss dan de ‘weird whales’ van een 12-jarige NFT-miljonair? Check dan deze non-fungible tokens. Ook briljant: deze website van internetheldin Zoe Scaman, die ongevraagde dick-picks omzet in NFT’s.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.