Pim Jansen
Pim Jansen Geld & Carrière 27 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Peter Gillis zet leegverkoop door: Rolls-Royce te koop voor fortuin

Weet je nog hoe Peter Gillis in Massa is Kassa onderhandelde over zijn Rolls-Royce Phantom? Welnu, die luxe wagen staat nu te koop. Net als zijn enorme camper. En zijn villa.

Massa is Kassa is de realityserie over Peter Gillis, een no-nonsense miljonair die zijn vermogen opbouwde met Oostappen Vakantieparken. We leerden hem kennen als iemand die alles kocht, maar op dit moment zet hij vooral veel te koop.

Na het bezoek van een mystery guest van MAX Vakantieman kwam Ooststappen Vakantiegroepen negatief in het nieuws. Haren onder het bed, schimmel, vlekken, noem maar op. Direct besloot Peter Gillis een deel van zijn vakantieparken te sluiten voor een renovatie en een nieuw begin.

Peter Gillis verkoopt ook zijn Rolls-Royce Phantom

Zoiets kost natuurlijk een hoop geld, want ook bij een verbouwing geldt ‘massa is kassa’, maar dan voor de andere partij. Of dit de reden is dat Peter Gillis nu ook zijn Brits slee verkoopt? Dat durven we niet te stellen, maar hij lijkt het geld op dit moment wel te kunnen gebruiken.

peter gillis, massa is kassa, rolls royce phantom, te koop
(Afbeelding: Thijs Timmermans)

Feit is dat de Rolls-Royce Phantom van de Massa is Kassa-ster nu te koop staat bij Thijs Timmermans. Het gaat om een exemplaar uit de achtste generatie (2020), met minder dan 25.000 kilometer op de teller. Onder de motorkap ligt een 6.75-liter V12 met twee turbo’s en 572 pk. Hiermee sprint je in 5,3 seconden naar de 100 kilometer per uur en bereik je een topsnelheid van 250 kilometer per uur.

Massa is Kassa

De Rolls-Royce staat te koop voor 569.950 euro, en dat is meer dan de aankoopprijs. Maar in de geest van Peter Gillis ga jij natuurlijk over de prijs onderhandelen. Massa is kassa, maar er kan altijd wat van afgepraat worden. Hatseflats!

peter gillis, massa is kassa, rolls royce phantom, te koop, thijs timmermans
(Afbeelding: Thijs Timmermans)

Een half miljoen lijkt misschien veel voor een auto, maar Peter Gillis valt wat dat betreft in het niet bij Beyoncé en Jay-Z. Zij bestelden onlangs de duurste auto ooit, een op maat gemaakte Rolls-Royce Boat Tail.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.