Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Samuel L. Jackson en ex Memphis Depay in nieuwe true-crime serie

Een van de beste true crime-podcasts van de afgelopen jaren wordt geadapteerd in serievorm, met namen waar je U tegen zegt. Fight Night: The Million Dollar Heist maakt een kleurrijk trailer-debuut. Onder anderen Samuel L. Jackson en Lori Harvey, de ex van Memphis Depay, maken deel uit van de supercast.

True crime-shows domineren de podcastwereld. Van moderne klassiekers als Serial en Criminal tot recentere luistertips als Blind Plea en The Girlfriends. Ook in Nederland leeft het genre enorm. Scrol tien seconden de podcast-app Podimo door en je stuit op tig Nederlandstalige true crime-Originals.

True crime-goud met Lori Harvey en Samuel L. Jackson

Niet zo’n fan van het medium? Gelukkig kun je ook steeds vaker van de beste daaruit voortkomende verhalen genieten zonder een podcast aan te slingeren. Televisiemakers hebben met de wildgroei aan podcasts een goudmijn aan bronmateriaal om te adapteren.

Dat kan televisiegoud opleveren, zeker als je er een flinke budget en grote namen aan koppelt. Die superdeluxe behandeling krijgt ook de hitpodcast Fight Night, over een historische bankoverval. De iHeart-podcast wordt komende september omgetoverd tot een prestigeserie met Kevin Hart, Samuel L. Jackson, Don Cheadle, Terrence Howard, Chloe Bailey en Lori Harvey. Niet de minste namen. Laatst genoemde is de ex-vriendin van Oranje-spits Memphis Depay. Later datete ze ‘s werelds meest sexy man op aarde.

Fight Night: The Million Dollar Heist

Maak kennis met Fight Night: The Million Dollar Heist. Een waargebeurd misdaadverhaal, true crime dus, over een gewapende overval die plaatsvond na Muhammad Ali’s historische comeback-gevecht in 1970. Of, zoals de synopsis het lekker juicy samenvat: “Wanneer een ritselaar genaamd Chicken Man (Hart) een afterparty organiseert om het gevecht te vieren met een gastenlijst van de rijksten van het land, eindigt de nacht met de meest schaamteloze criminele onderwereldoverval in de geschiedenis van Atlanta.”

Hart’s personage is meteen de nummer één verdachte. De door Don Cheadle gespeelde J.D. Hudson, een van de eerste zwarte detectives in de recent gedesegregeerde politie van Atlanta, zet alles op alles om succes te boeken en de verantwoordelijken achter de tralies te krijgen. Dat Hudson en Chicken Man allesbehalve vrienden zijn maakt de situatie er alleen maar ingewikkelder op.

Overtuigende eerste trailer met Samuel L. Jackson

De regie is in handen van Craig Brewer, een naam die we niet vaak voorbij zien komen, maar met onder andere Hustle & Flow op zijn CV wel raad weet met het betere misdaadwerk. Hopelijk vertalen al die grote Hollywood-namen en geprezen bronmateriaal zich ook daadwerkelijk naar een topserie. De eerste trailer toont in ieder geval al een kleurrijk tot leven gebrachte 70’s-wereld.

FIGHT NIGHT- THE MILLION DOLLAR HEIST True crime misdaadserie
(Afbeelding: Peacock)

Op 5 september gaan we erachter komen of Samuel L. Jackson en co. ook daadwerkelijk in de roos gaan schieten. Vanaf dan staan alle tien de afleveringen van Fight Night: The Million Dollar Heist namelijk op Peacock, wat betekent dat je de show in Nederland waarschijnlijk dit najaar op SkyShowtime kunt gaan checken. Nu al trek in een dijk van een misdaadverhaal? Check dan ook deze gratis te streamen NPO-parel.

De ex-vriendin van Memphis Depay

Lori Harvey is en Memphis Depay kregen in 2016 een relatie, verloofden en gingen twee jaar later weer uit elkaar. De ex-vriendin van de Oranje-spits tijdens het EK 2024 is de dochter van tv-persoonlijkheid Steve Harvey, die erom bekendstaat de verkeerde winnares aan te wijzen tijdens de Miss Universe-verkiezingen.

lori harvey memphis depay ex vriendin true crime serie samuel l jackson
Lori Harvey en Memphis Depay in 2016 (Afbeelding: ANP)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.