Alrik de Jong
Alrik de Jong Netflix 28 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe true crime-docu Netflix toont duistere kant TikTok

Een nieuwe true crime-documentaire van Netflix toont een donkere kant van TikTok. Check Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult, over aspirant dansers en een dubieuze managementkerk.

Wat begon met grappige dansjes en playbacken, is uitgegroeid tot ‘s werelds grootste social media-platform. Wees gerust, deze nieuwe true crime-documentaire op Netflix gaat een keer niet over de Chinese achtergrond, van TikTok. Dat weten we nu wel.

Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult

Nee, in The 7M TikTok Cult staat een managementbedrijf centraal. En de titel Dancing for the Devil zegt het al: het is zachtjes uitgedrukt niet bepaald een zuiver bedrijf. Het wordt gerund door Robert Shinn, een zelfverklaarde god die dansers aantrekt en hen blootstelt aan bizarre rituelen.

Verschillende piepjonge aspirant dansers meldden zich in het verleden aan bij het managementbedrijf en de daaraan gelieerde kerk. Alles voor de roem op TikTok. Maar steeds meer zorgelijke feiten over de oprichter en zijn ongure praktijken kwamen bovendrijven. De dansers werden langzaam maar zeker een sekte ingezogen. In de nieuwe true crime-documentaire van Netflix komen ze aan het woord en waarschuwen ze andere jongeren.

Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult is vanaf 29 mei te streamen op Netflix. Bekijk op deze overzichtspagina welke films en series er deze dagen nog meer allemaal bijkomen op de streamingdiensten.

Meer true crime-documentaires op Netflix

Door de jaren heen zijn er veel goede true crime-documentaires op Netflix verschenen. Onlangs kwamen Homicide: New York en The Asunta Case erbij, maar check vooral dit lijstje met de beste docu’s binnen het genre.

Nieuwe true crime-docu Netflix toont duistere kant TikTok
Een van de slachtoffers aan het woord (Afbeelding: Netflix)

Het is niet alleen maar kommer en kwel op TikTok, al kun je sceptisch zijn naar de achtergrond. Hoe dan ook kun je er tegenwoordig een goede boterham mee verdienen. Check deze thumbnail die je het meest oplevert volgens onderzoek.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.