Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 29 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe viral true crime Netflix-docu toont New York als rotte appel

Er gaat weer eens een true crime-documentaire viral op Netflix. Voor de liefhebbers: check Homicide: New York, over de rotte plekken van de Big Apple. Gemaakt door Dick Wolf, vooral bekend als regisseur van hitserie Law & Order.

Als sinds de beginjaren van Netflix wordt er gescoord met true crime-documentaires. De eerste grote hit was Making a Murderer, die al bijna weer tien jaar gelden uitkwam. De hele wereld sprak erover.

Hierna vielen de waargebeurde gruwelverhalen als rijpe appelen uit de boom, van geniale documentaires als Wild Wild Country tot het bizarre verhaal achter Tiger King. Nu is daar een heel grote rotte appel bijgekomen.

True crime-docu Homicide: New York op Netflix

Homicide: New York is een huiveringwekkende documentaire over waargebeurde misdaad in New York. Dat deze gemaakt is door de regisseur van de fictieve misdaadserie Law & Order maakt het bij voorbaat al extra interessant.

De true crime-docu bestaat uit vijf afleveringen die op zichzelf staan. De titels van de afleveringen hadden allemaal een culthorrorfilm kunnen zijn: Carnegie Deli Massacre, Central Park Slaying, Vanished on Wall Street, Midtown Slasher en East Harlem Serial Killer. Maar voor de duidelijkheid: alle brute moordzaken in Homicide: New York zijn echt gebeurd en worden naverteld door rechercheurs en aanklagers die er het dichtst bij betrokken waren.

Viral documentaire met goede recensies

Op dit moment is Homicide: New York volgens data van Flixpatrol wereldwijd een van de meest gestreamde series wereldwijd. Netflix-hitserie 3 Body Problem, die nog bovenaan de lijst staat, voelt de hete adem in de nek.

viral true crime docu homicide new york netflix
(Afbeelding: Netflix)

Rotte appel of niet, het publiek smult van deze nieuwe true crime Netflix-docu. Op Rotten Tomatoes scoort de documentaire van Law & Order-legende Dick Wolf de maximale 100%. Onder filmcritici is de score met 80% eveneens behoorlijk hoog. Je kunt zelf een oordeel vellen, want de serie is nu te streamen op Netflix.

Waar kun je Law & Order streamen?

In de stemming gekomen voor meer misdaad van Dick Wolf, maar dan fictie? Law & Order, de hitserie die al vanaf 1990 bestaat, stream je via Amazon Prime Video. Zien we je in 2026 weer terug, te weten dat er 20 seizoen op je te wachten staan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.