Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 2 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Het jacht van Jeff Bezos waarvoor een Rotterdamse brug uit elkaar moet

Gescheiden, nieuwe vlam, al het geld van de wereld, net je baan opgezegd. Dan wil je knallen, ook als je 57 jaar oud bent. Jeff Bezos doet dat volgens Bloomberg met een mega-jacht van het in Nederland gevestigde Oceanco.

Update: deze markante Rotterdamse brug moet speciaal uit elkaar voor het exorbitante schip.

Lees ook de boze én nuchtere reacties op Twitter rond deze ophef.

Het nieuwe jacht van Jeff Bezos

Om precies te zijn: het is een superjacht van een half miljard, dat zo groot is dat er een ondersteunend jacht nodig is. Met een vermogen van 186 miljard (BBI) is dat natuurlijk maar een schijntje.

Het zou gaan om een jacht van 127 meter lang, 20 meter langer dat het model Black Pearl (foto), dat Oceano in 2018 bouwde. De driemaster wordt naar verluidt een van de mooiste zeiljachten ooit, maar veel details zijn nog niet bekend.

black pearl, oceanco, jacht, jeff bezos, nederland
De Black Pearl van Oceanco (Afbeelding: Oceano)

Het superjacht is volgens Bloomberg slechts een deel van de order. Ook zou Jeff Bezos namelijk een ondersteunend jacht hebben gekocht, met een helikopterplatform. Wel zo handig, te weten dat zijn nieuwe vriendin Lauren Sánchez helikopterpiloot is en ‘s werelds een na rijkste man zelf ook lessen volgt.

Jachtbouwer Oceanco uit Nederland

Oceanco zit gevestigd in Alblasserdam, waar de jachten worden gebouwd. De sales en marketing gebeurt vanuit Monaco. Mocht je nog op zoek zijn naar een nieuw jacht, dan ben je hier wel aan het goede adres, zoals je aan deze omvangrijke vloot ziet. Volgens verschillende media is de nieuwe boot van Jeff Bezos een volledig nieuw model, die je nog niet op de website terugvindt.

We houden overigens nog even een slag om de arm. Niet dat Jeff Bezos het jacht niet kan betalen, maar er wordt vaker foutief gesuggereerd dat een bekende miljardair een nieuwe boot heeft aangeschaft. Daar kan Bill Gates over meepraten, die volgens The Guardian dit superjacht op waterstof had gekocht. Dat bleek dus niet zo te zijn. Ook kwaliteitsmedia zitten er wel eens naast.

Volkswagen is Tesla voor met superjacht op zonne-energie

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.