Pim Jansen
Pim Jansen Rijk en Beroemd 3 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoe durft Jeff Bezos? Twitter ontploft om brug in Rotterdam

Jeff Bezos laat in Nederland een nogal exorbitant jacht bouwen, en daarvoor moet een brug in Rotterdam tijdelijk wijken. Wie denkt de voormalige Amazon-CEO wel dat hij is?

Het gaat om een brug die onder Rotterdammers bekendstaat als De Hef. Rotterdam beloofde in 2017 om het bouwwerk nooit meer te demonteren, maar lijkt nu op dat besluit terug te komen, meldt NOS. En dat levert even boze als nuchtere reacties op.

Het jacht waar de brug in Rotterdam voor moet wijken

Het jacht dat Jeff Bezos door de Nederlandse botenbouwer Oceano in Alblasserdam laat bouwen, is een superjacht van een half miljard. Met een vermogen dat richting de 200 miljard dollar gaat, is dat natuurlijk maar een schijntje. Het schip is zo groot dat er een ondersteunend jacht nodig is. En het past dus niet onder De Hef in Rotterdam.

black pearl, oceanco, jacht, jeff bezos, nederland
De Black Pearl van Oceanco (Afbeelding: Oceano)

Het zou gaan om een jacht van 127 meter lang, 20 meter langer dat het model Black Pearl (bovenstaande foto), dat Oceana in 2018 bouwde. De driemaster wordt naar verluidt een van de meest luxe zeiljachten ooit, maar veel details zijn nog niet bekend.

Verontwaardigde reacties op het lef van Jeff Bezos

Als er boze reacties zijn, kun je er vergif op innemen dat mister BOOS Tim Hofman er ook tussen staat. Maar hij is niet de enige die het te bizar voor woorden vindt dat een brug in Rotterdam moet wijken voor het jacht van een verveelde miljardair. Een compilatie van de stroom aan reacties.

Rotterdammers nuchter over ophef De Hef

“Als Jeff Bezos, net als voor zijn jacht, maar fors betaalt”, denken veel nuchtere Rotterdammers. Ook Tim Hofman nuanceert de boel.

En dan was er nog een grapjas

Check ook deze briljante visualisatie, die laat zien hoe rijk Jeff Bezos is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.