Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 3 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Nederlandse oorlogsfilm op Netflix direct de best bekeken film

Er staat weer eens een nieuwe oorlogsfilm op Netflix, ditmaal een Nederlandse. Mijn Beste Vriendin Anne Frank is direct ook de best bekeken film in Nederland van dit moment.

De laatste Nederlandse oorlogsfilm die op Netflix verscheen, en daar nog steeds is te zien, is De Slag om de Schelde. Met een budget van 14,5 miljoen euro een van de duurste Nederlandse producties ooit. De film maakte onder het publiek en recensenten dan ook grote indruk. Een stuk ingetogener is, zowel inhoudelijk als qua budget (2,5 miljoen euro), Mijn Beste Vriendin Anne Frank.

Nieuwe Nederlandse oorlogsfilm op Netflix

Het bewijs dat een populaire oorlogsfilm niet altijd vol schietende militairen hoeft te zitten, wordt nog maar eens onderstreept in de Nederlandse film Mijn Beste Vriendin Anne Frank. De productie van regisseur Ben Sombogaart, producent Hans de Weers en scenarioschrijver Paul Ruven staat nu op Netflix.

De Nederlandse oorlogsfilm is gebaseerd op de ware vriendschap tussen Anne Frank (Aiko Beemsterboer) en Hannah Goslar. Van het door nazi’s bezette Amsterdam tot aan hun schrijnende reünie in een concentratiekamp, de band tussen beide dappere meisjes is onverbrekelijk. De film kon niet rekenen op goede recensies, maar dat deert het Nederlandse Netflix-publiek blijkbaar niet. Alleen de series The Sinner, Manifest, All of Us Are Dead en In From the Cold worden op dit moment beter bekeken.

Interview over Mijn Beste Vriendin Anne Frank

Eerder spraken we Aiko Beemsterboer over haar rol in de Nederlandse oorlogsfilm. “Het gevoel in het kamp dat ik bezocht was heftig. Je durft op zo’n plek bijna niet te praten.” Lees het interview hier.

mijn vriendin anne frank, nederlandse oorlogsfilm, netflix, best bekeken, peter blok
Peter Blok en Roeland Fernhout in Mijn beste vriendin Anne Frank (Afbeelding: Dutch FilmWorks)

Mijn Beste Vriendin Anne Frank is nu te zien op Netflix. Check ook de nieuwe oorlogsfilm Munich: The Edge of War, die de volle 100% scoorde op Rotten Tomatoes.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.