Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 26 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: geniale finale van zeldzaam goede serie Jessica Biel

Het laatste seizoen van The Sinner, wederom geproduceerd door Jessica Biel, is vandaag op Netflix verschenen. Voor de laatste keer kruipt Bill Pullman in de huid van Harry Ambrose, die als pensionado nog eens een duister mysterie voor zijn kiezen krijgt.

Het eerste seizoen van The Sinner was nog gebaseerd op het gelijknamige boek van de Duitse schrijver Petra Hammesfahr. Hierin ging rechercheur Harry Ambrose (Bill Pullman) op onderzoek uit, nadat de jonge Cora Tannetti (Jessica Biel) een man dodelijk verwondde tijdens een dag op het strand. In het tweede seizoen ging de rechercheur terug naar zijn geboortestad, nadat een 13-jarige jongen bekende een stel te hebben vergiftigd. En in het derde seizoen onderzocht hij een mysterieus dodelijk auto-ongeluk in New York.

Harry Ambrose, the sinner seizoen 4, geniale serie, jessica biel, laatste seizoen
Harry Ambrose worstelt niet alleen met mysteries, maar ook met zijn eigen demonen (Afbeelding: Netflix)

De overeenkomst tussen alle seizoenen is dat je emoties alle kanten opvliegen. De ene keer heb je compassie met de daders, op het andere moment gruwel je van de daden. En je wordt op uiterst subtiele wijze constant op het verkeerde been gezet. Het tempo van de serie is prettig, het acteerwerk geniaal. Geen gespierde held als rechercheur, maar een man die worstelt met zijn eigen demonen. Jessica Biel was in seizoen 1 te zien als het hoofdpersonage, daarnaast was ze van alle seizoenen de executive producer.

The Sinner seizoen 4 op Netflix

Zo ook van seizoen 4, waar weer een nieuw mysterie centraal staat. Ambrose is inmiddels met pensioen, maar tijdens een vakantie kruipt zijn bloed waar het niet gaan. Hij is getuige van een zelfmoord in een vissersdorpje op het eiland waar hij vakantie viert. Hij ziet een jongedame van een klif afspringen, maar nadat hij de politie heeft ingeschakeld, is haar lichaam nergens meer te vinden. Wat is hier aan de hand op het eiland? Wie zit er in het complot? En is dit allemaal niet veel te veel voor de gepensioneerde rechercheur?

Verwacht weer veel geraffineerd plotwendingen, verbetenheid en duistere toestanden in deze heerlijk complexe finale van The Sinner. Net als de eerdere seizoenen wordt ook seizoen 4 weer zeer goed beoordeeld op recensiewebsites als MetaCritic en Rotten Tomatoes. Jessica Biel heeft inmiddels wel bewezen een uitstekende producer te zijn. Dit mag dan het laatste seizoen van The Sinner zijn, de streamingdiensten liggen aan haar voeten voor meer.

The Sinner seizoen 4 is nu te zien op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.