Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Hebbedingen 27 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Storytel upgradet bestseller van Kluun na 5 jaar tot het ultieme luisterboek

In 2017 verscheen DJ. De eerste volwaardige dance roman in de Nederlandstalige literatuurgeschiedenis. Nu, vijf jaar later, wordt deze bestseller van Kluun opnieuw uitgebracht door Storytel. Ditmaal niet op papier, maar als luisterboek.

In DJ volgen we DJ Thor. Hij is de grote man van dat moment. Las Vegas ligt aan zijn voeten en het lijkt een kwestie van tijd voordat hij wordt uitgeroepen tot de nummer 1 DJ van de wereld. Maar dan belandt hij in een seksschandaal. De wereld kijkt mee en smult van alle verhalen, maar wat is de waarheid.

DJ van Kluun in een nieuw jasje

Daar probeert Kluun in dit boek achter te komen. De schrijver is namelijk zelf een karakter in het boek. In DJ volgen een fictieve versie van Kluun die bevriend is met Thor. De in opspraak geraakte DJ klopt in zijn zoektocht naar een schuilplaats bij hem aan. Kluun luistert naar zijn verhaal, maar twijfelt. Is dit echt zoals het gegaan is? Wat volgt is een muzikale zoektocht. Van underground clubs in Berlijn tot de grootste Vegas venues.

Een verhaal dat heerlijk wegleest, maar er mist dan wel wat. Want hoe goed het boek ook geschreven is, je hoort de muziek niet. Dat is toch zonde wanneer het verhaal zich grotendeels afspeelt in clubs, op festivals en in studio’s. DJ is het ideale luisterboek, maar In 2017 zat dat er nog niet in. Gelukkig komt er nu een herkansing.

Een nieuwe standaard voor luisterboeken

Storytel en Kluun introduceren vandaag het luisterboek van DJ. Het is Kluun zelf die het verhaal vertelt, maar je hoor nog veel meer dan alleen zijn stem. De luisterversie van DJ zit tot de rand toe vol met geluidseffecten, ondersteunende muziek en dance tracks. Storytel en Kluun blazen zo niet alleen het verhaal nieuw leven in, ze tillen DJ naar een compleet nieuw niveau.

Kluun hoopt op deze manier ook een nieuwe groep te bereiken. “Ik probeer met het luisterboek van DJ een nieuwe standaard neer te zetten, een vorm van verhalen vertellen waarmee ik jongeren en mensen die haast nooit in een boekhandel komen, toch aan de roman hoop te krijgen,” aldus de bestsellerauteur.

Exclusief bij Storytel

DJ is vanaf vandaag exclusief te beluisteren bij Storytel. Mocht je nog geen lid zijn, dan kun je hier een gratis proefperiode van dertig dagen starten. Je kunt dan direct beginnen met de luisterversie van DJ (of met één van de andere duizenden luisterboeken).

Storytel lanceert eigen e-reader: no-brainer of overslaan?

Ben je een groot liefhebber van Kluun, vinyl, DJ Jean of dancemuziek in het algemeen, let dan goed op. Naast het luisterboek verschijnt ook een heuse luisterplaat. Op de A-zijde vind je een fragment van het boek en op de B-zijde een exclusieve track van DJ Jean, geïnspireerd op het personage Thor uit DJ. Je moet alleen wel snel zijn. De limited edition luisterplaat gaat naar de eerste honderd nieuwe Storytellers, dus meld je snel aan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.